De ce ar fi fost inutila o campanie PSD pe internet

     "PSD-ul n-a fost in stare sa isi construiasca o campanie pe internet" "PSD a ignorat tinerii care activeaza in principal in mediul online" Am stat cateva zile sa diger povestea asa si mi-am dat seama ca raspunsul e chiar simplu. O campanie directa a PSD-ului pe internet in randul tinerilor n-ar fi avut absolut nici un succes pentru ca de fapt nici o campanie directa a PDL-ului n-a existat sau mai exact a fost una de forma. 

     Prin diverse tertipuri mizere, cu mult timp in urma, anumiti vectori de opinie pe internet au fost confiscati de PDL. Unii au fost platiti. Altii au fost confiscati dandu-li-se atentie. Incet dar sigur, anumite idei lansate in acest mediu cu multa dibacie si agresivitate au prins. 

     Cei mai importanti vectori de opinie din mediul online sunt in ultima vreme bloggerii. In special cei foarte vizibili care au si activitate pe facebook. Cu talent dar si cu pupincurism si oportunism, acestia si-au facut in timp un bazin enorm de followers, ajungandu-se ca unii dintre ei sa aiba si pana la 17 mii de fani pe facebook sau peste 42 de mii de followers pe twitter. 

     Cred ca diferenta e clara atunci cand vezi articole relativ cuminti pe bloggurile lor si o virulenta de-a dreptul gretoasa pe facebook. Pe blog suntem docti, pe facebook sharuim poze cu Ponta cu urechi de Mikey Mouse si injuram la greu. Fanii au dat retweeturi, au repostat pe facebook, au creat astfel valul necesar din pura inertie, nici macar n-a fost nevoie decat de un singur profil al lui Iohannis de pe facebook pentru a da o aparenta oficiala. 

     Acest mod indirect de a face propaganda si campanie a permis un limbaj libertin, injurios, grosolan, plin de atacuri la persoana, lipsit de argumente proprii comentatorului dar plin de repetari pana la refuz a catorva teme lansate desigur de propaganda oficiala. 

      Limbajul mult prea elevat al PSD nu prinde la tineri, Majoritatea din pacate nu il inteleg, nu vor sa-l perceapa, se simt incorsetati, il considera prea rigid. Limbajul prea rigid al PSD nu permite injuriile introduse violent de regimul Basescu. Niste tineri din care peste 60% n-au luat bacul nu vor intelege si nu vor avea rabdarea sa inteleaga argumente insa vor percuta rapid la insulte si sloganuri simple antisistem. 

     Tinerii nu sunt de dreapta. Tinerii urasc electoratul imbatranit al PSD fiindca ei au pensia, un venit garantat pe cand multi dintre tineri n-au serviciu. Si-atunci se revolta in mod evident impotriva unor masuri sociale. Ei nu cunosc ideologii, nu inteleg toti foarte bine ce inseamna stanga sau dreapta si multi au identificat deja datorita propagandei stanga cu comunistii iar ideea asta va fi aproape imposibil de scos din mintea lor. 

     "Internetul e liber, aici nu se minte fiindca nu e cenzura, nu suntem manipulati ca la televizor".  Imi place scremerea asta. Da de ce sa ne cacam in toaleta? Sa ne cacam in parc pe pamant, sapam si-o groapa, ca-i liber si nu ne manipuleaza tehnologia moderna. Ma rog la IQ-ul unora, normal ca pe internet nu te manipuleaza nimeni ca esti prea dobitoc sa-ti dai seama. 

     Si fiindca tot s-a petrecut toata mizeria asta pe feisbuc. Parca o dadeau unii in goange "da cine eu? Pe feisbuc? rar asa, cum la nivelul meu sa stau pe feisbuc? e pentru pusti, eu este intelectuel" Ei cu ocazia asta am avut dimensiunea reala a dezastrului. De la mic la mare toti intelectualii votanti ai lui Iohannis si-au bagat si si-au scos puli pe feisbuc, l-au spurcat pe Ponta cu glume de abator si autogara, au injurat ca la usa cortului ceilalti votanti. Ce dracu bai, cultura mare pe feisbuc, da-o-n pula mea. Intelectuali de-l votara pe Iohannis ce stiti voi? Asa e cultura moderna bre. Mai un tricou fals armani, mai o poza cu o carte de Plesu, mai un citat din Cartarascu, mai un "dute-n pula mea", mai un "Puie Monta"

       Ai dava-ti drecu de intelectuali ai lu' Iohannis ca sunteti simpatici.