Daca esti idiot stai acasa

     M-am dus sambata asta in trei judete din apropiere sa instalez cate un cont de mail si un cont de ftp plus programele necesare sa le acceseze. Toata treaba a fost destul de simpla, presupunand sa configurez Outlook express-ul sau Thunderbird-ul si sa instalez Filezilla care sa intre pe conturile de ftp.

     La cererea sefului, am facut si cate un proces verbal pe care donshoarele gasite la fata locului trebuiau sa il semneze ca au luat la cunostinta si li s-a aratat modul in care se utilizeaza cele doua programe. Pe langa procesul verbal, am mai conceput eu si un fisier cu instructiuni pe care l-am lasat impreuna cu datele de cont la fiecare locatie. 

     Te astepti, fireste, sa intalnesti persoane care sa se descurce mai greu cu Outlook-ul si aproape deloc cu Filezilla, drept pentru care le-am lasat numarul meu de telefon. Nu m-am asteptat insa la ceea ce a urmat.

     Luni seara am stat o ora si ceva in telefon cu doua din judete incercand sa descurc itele. Una din fete reusise sa intre in noul mail si sa descarce un tabel trimis de sef, dar nu reusea sa scrie nimic in el. Coleguta ei, care de altfel semnase procesul verbal, i-a spus ca ei nu i-a explicat si aratat nimeni nimic. Intr-un final i-am explicat cum sa descarce cea mai noua versiune de open office, mai ales ca, din spusele ei, a mai avut astfel de probleme si cu alte fisiere. 

     In al doilea caz lucrurile stau mai nasol. Voi ati auzit de Deep Freeze? Sau, ma rog, de programe asemanatoare? Se pare ca acest program, folosit in special in salile de internet, protejeaza calculatorul de orice intruziune, stergand absolut orice modificare sau instalare in momentul in care se inchide pc-ul. Nu e de mirare ca vanzatoarele de la Buzau m-au sunat sa-mi spuna ca ele nu pot intra in mail. Contul setat se stersese, nu mai zic de Filezilla care disparuse cu totul. Am avut intr-un fel noroc sa fie pe acolo un baiat care se pricepe si care m-a informat ca exista astfel de programe, altfel n-as fi inteles ce se intampla. 

     Va dati seama cum e sa te trezesti ca un idiot instaleaza asa ceva pe un calculator pe care nu e nevoie? Aia nu e nici sala de net, nici institutie publica, nici macar nu se face mare lucru pe el, are un program de scanat etichete si se lucreaza cu firefox-ul (mailul initial fiind pe yahoo). Oricum, sa stie de la mine ca e un bou si ca i-am umplut vreo trei frigidere, pentru ca eu am fost considerat ala prostu care nu stie sa faca ce trebuie iar el sta bine mersi si mai mult ca sigur ca baga si strambe. 

 • Leusor
  Comment from: Leusor
  03/03/10 @ 04:12:43 pm

  Deep Freeze , iti sterge tot ce ai instalat la primul restart . Acum insa tu nu ai dat nici un restart, nimic cat ai stat acolo ? Putin , putin e si greseala ta tinand cont ca discutai cu niste tute .

 • Leusor
  Comment from: Leusor
  03/03/10 @ 04:16:34 pm

  Eu te-am bagat demult in blogroll-ul meu . Astept sa faci aceiasi miscare.

 • alexander
  Comment from: alexander
  03/03/10 @ 09:09:31 pm

  nu prea puteam da restart fiindca se lucra pe acolo, apoi, pentru setarea unui cont de mail intr-un program deja existent si un filezilla doar sa fii idiot sa ti se para ca e nevoie de restart si in al treilea rand, nu am auzit pana acum de astfel de programe. eu am mai criticat blogurile de genul asta si multa alta lume a criticat genul asta de link exchange cu japca, intai se intreaba, si apoi se face si link exchange-ul. Considerand mai ales primul motiv, nu am nici un interes in genul tau de blog, nu l-as citi si nu il citesc, blogroll-ul e deja incarcat cu persoane pe care chiar le vizitez asa ca va trebui sa refuz. Vrei sa comentez musai si faptul ca scrii in numele unei persoane care inca nu se poate exprima? Deocamdata ma abtin.

 • 3 stars
  Tocsic
  Comment from: Tocsic
  03/04/10 @ 11:08:32 am

  Eu nu as suporta asa ceva avand in vedere ca ai de-a face numai cu retardate care sunt bune de "utza utza" si atat. Ahh .. uitasem, stiu sa deschida mess-ul si scriu cu o viteza extraordinara, si ce le mai intereseaza personal pe ele. Si tu, tu stai si-ti futi creieri cu niste terminate care in 2-3 zile or sa te sune iar :)

 • alexander
  Comment from: alexander
  03/04/10 @ 11:11:34 am

  cu una din ele ai dreptate, a doua insa e o fatuca de la tara care insa vinde extraordinar de bine camasi (ca e un magazin de camasi) asa ca...pentru patron e preferabil sa fie putin tuta cu calculatorul dar sa vanda bine. Nu mai spun cat de amabila si draguta este desi nu e tare aratoasa in ciuda celeilalte care isi arunca soldurile in dreapta si-n stanga si i se scurge coaforul si salonul de machiaj prin toti porii.

 • 3 stars
  Anticalofilul
  Comment from: Anticalofilul
  03/05/10 @ 05:28:40 am

  aiurea situatia cu ce icare trebuie sa ii ajti si nu sunt deloc cunoscatori, trebuie sa ii inveti tot, de la nimicu lpe care il au

 • Gyony
  Comment from: Gyony
  03/06/10 @ 08:22:51 am

  Treaba cu Deep Freeze, e discutabila, pentru cei care sunt mai nepriceputi in ale PC-ului le prinde bine un astfel de soft(home user), dar pentru firme ..etc. nu este indicat asa ceva.

 • Paula
  Comment from: Paula
  12/06/10 @ 08:44:31 am

  In mod sigur nu toti cei care stau cu tastatura in fata se si pricep la calculator!

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)