Claudiu Saftoiu si-a cerut absolvirea de vina

     "Solicit dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii mele de responsabilităţile conferite prin Hotărârile Parlamentului României nr. 37/2012, respectiv nr. 40/2012, privind numirea consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi a preşedintelui acesteia. Apelez la puterea Parlamentului României ca, prin votul său, să menţină în atribuţii organismul deliberativ al Televiziunii Publice, Consiliul de Administraţie, şi astfel să evite o situaţie fără ieşire pentru Televiziunea Română prin respingerea Raportului de Activitate aferent anului 2012"

     "Demisia lui Claudiu Săftoiu vine chiar înaintea şedinţei de plen reunit programată marţi, la ora 14.30, în care urma să fie dezbătut şi votat raportul de activitate al TVR pe 2012."

    Pai asa se cade domnu Saftoiu? Fugiti chiar inaintea razboiului? Sau v-a muscat Pufulica de picior? Unde mai pui ca domnu Saftoiu fuge de responsabilitatile de director dar doreste mentinerea Consiliului de Administratie, unde dumnealui e membru din partea PNL. 

     In conditiile in care domnu Saftoiu si-a depus ieri cererea de a spala putina, cine va raspunde pentru difuzarea unui colind puternic antisemit, cu versuri absolut jegoase si jignitoare la adresa evreilor. Mai grav este ca acest colind e cantat si de copii, ma intreb daca ei inteleg versurile pe care le canta, acestea avand o forma relativ arhaica, evreii fiind denumiti jidovi, si daca inteleg cum pot accepta atat ei cat si adultii prezenti sa cante asemenea lucruri. Citez:

     "A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum"

    Pentru acest act, TVR a fost deja reclamat la CNA si CNCD.

    Reactia celor implicati in difuzarea acestui colind a fost in stilul caracteristic "ba p-a ma-tii"

"Alegerea colindelor interpretate de Ansamblul «Dor transilvan» a aparţinut Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CCPCT) Cluj. Emisiunea «Alege verde» a fost transmisă în direct pe TVR 3, iar Studioul TVR Cluj nu avea cum să facă o selecţie a repertoriului. Colinda face parte din folclorul arhaic tradiţional şi este inclusă pe un CD care se comercializează în magazinele de specialitate", spune SRTv. Potrivit comunicatului, "în acest caz, Studioul TVR Cluj consideră că interpretarea colindei respective a fost o alegere neinspirată şi, în consecinţă, a sesizat Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află CCPCT".

Directorul CCPCT Cluj, Tiberiu Groza, susţine că "nu există colinde antisemite", iar colindul difuzat într-o emisiune la TVR 3, reclamată la CNA din acest motiv, are o vechime de circa 100 de ani, nefiind înregistrate sesizări până acum.

"Nu există colinde antisemite, în colindul prezentat la TVR 3 se vorbeşte de evrei, dar nu este vorba de a discredita pe cineva. Colindul are rolul de a răspândi vestea Naşterii Domnului, iar cel prezentat are o vechime de circa 100 de ani, a fost cules în urmă cu 50 de ani din satul Bârlea, judeţul Cluj, şi nu au fost sesizări până acum referitoare la el. Noi am ales acest colind urmărind să fie unul scurt şi care să nu fi fost prezentat până acum la televiziune, să nu fie aceleaşi colinde care se cântă în fiecare an", a spus Groza.  (sursa Mediafax)

     Doaaa, domnu Groza pai v-a iesit domle. Chiar ca un asemenea colind nu s-a mai difuzat. Ai nu zau domle, nu-i anti-semit? Da cum e domle cu "numai la corlan la fum acolo-i jidovul bun"? O fi pro-semit dupa mintea dumitale de bibilica. Sa nu fie aceleasi prezentate in fiecare an. Pai sigur domle daca dumneata te-ai plictisit de leru-i ler, atunci sa cantam ceva de arderea oamenilor in soba. Nu ti-e rusine domnu Groza sa arunci astfel de vorbe cu nonsalanta? Adica daca-i vechi de 100 de ani merge, nu? 

    "La 9 noiembrie 1938 au fost adoptate măsuri antisemite fizice prin programul generalizat în toată Germania." 75 de ani de atunci domnu Groza. Plus sutele de ani in care a existat oricum ura pentru evrei, da dumneavoastra sunteti prea impertinent pentru a intelege ca astfel de atitudini, fie ele si simple versuri, nu mai sunt admise si chiar sunt pedepsite prin lege. 

     In calitate de cetatean obligat in mod abuziv sa platesc abonamentul la TVR, propun o restructurare reala si drastica a acestui mecanism de tocat bani, demiterea consiliului de administratie si al promoterului oii Pufulica plus a tuturor prezentatorilor neperformanti dar platiti din bani publici sa faca pe mascaricii prin diverse emisiuni. De asemenea propun desfiintarea tvr2, tvr3 si tvrnews, posturi imbecil inutile. TVR news vad ca e atat de nesimtit incat preia in marea parte a timpului emisia euronews intr-un format de imagine deformat si nici TVR HD nu-i departe de a fi total inutil.

     Intre timp, mult succes la frecat Pufulica, se pare ca-i singurul lucru la care va pricepeti in ultima vreme.



Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @