Cine nu merge la vot e nesimtit

     Nesimtit sau prost. Exceptand persoanele care nu pot merge la vot pur si simplu, exceptand batranii sau pe cei care pur si simplu nu inteleg politica din lipsa de educatie, o persoana inteligenta, un tanar sau un intelectual nu are absolut nici o scuza si daca un tanar sau un intelectual nu merge la vot atunci e pur si simplu nesimtit. 

     "Sunt scarbit de politicieni" sau "Nu am cu cine vota" sunt doua dintre cele mai raspandite pseudomotivatii actuale pentru lipsa la urne. Da, si eu sunt scarbit de multi politicieni, nu as putea spune insa si nu e nici logic, ca sunt scarbit de toti sau ca as fi scarbit de toti in mod egal. Nu exista nici "toti o apa si-un pamant" si nici "aceeasi mizerie". Intotdeauna exista nuante, chiar daca toti ar fi mai mult sau mai putin incapabili, nenorociti sau mincinosi. 

     Nu exista sa nu ai cu cine vota. Din propria experienta a alegerilor din 2009, daca nu iti place de nici unul din candidati macar alegi sa votezi impotriva celui mai prost dintre ei. La fel si la europarlamentare, cu siguranta ai de unde alege mai ales ca pe lista au fost destul de multi independenti. 

     Ar mai fi si credinta unora ca "un vot nu conteaza". Acestia sunt de-a dreptul prosti asta ca sa nu zic imbecili. 

     Am votat cu Mircea Diaconu. Nu ca sa se zgarie Horia Georgescu pe mate cum spunea un bloger ci pur si simplu pentru ca acest om imi inspira incredere si placere sa-l aud vorbind. 

     Indiferent cu cine votati, miscati-va fundurile la vot ca nu va costa mai mult de jumatate de ora. Dimpotriva, daca nu va duceti va costa ceva onoare, demnitate si respect pentru un drept al vostru. Si eu am neglijat ani de zile acest drept si mi-a parut rau. Acum m-am maturizat indeajuns sa stiu ca trebuie sa votam. Sectiile de votare sunt de obicei la doi pasi. Daca te duci sa bagi in tine tigari sau bere, poti sa te duci si la vot. Haide misca!