Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Certitudinea...ca esti prost

     Incercam sa caut azi un material de presa legat de tricolorul de 7 hectare pe care Antena3 si fabrica de steaguri l-au bagat in cartea recordurilor si dau peste un individ de o prostie cum numai pe la OTV mai vedeam in vremurile bune, pe numele sau Miron Manega, care scria prin 2013 o imbecilitate crasa legata de initiativa aceasta pe un site personal numit certitudinea. Prostia e cu atat mai mare incat titlul articolului e "Tricolorul de 7 hectare, cel mai mare drapel in berna". Un drapel in berna e unul arborat si fluturand, nu unul intins pe jos pentru a fi masurat. Logica e grele. :crazy:

     Imi cer scuze ca citez asemenea mizerii de-o prostie greu de imaginat, dar asta e. (click image to enlarge)

      Acest individ s-a aciuat pe la Nasul TV, unde facea o emisiune "Trezeste-te Gheorghe, trezeste-te Ioane". Factura si natura personajelor ce populeaza acel post tv este mai mult decat evidenta fiind suficient sa privesti 5 minute oricare din emisiunile de acolo. Daca rezisti cinci minute. 

     Pentru a intra in cartea recordurilor cu masura unui lucru - greutate, intindere, inaltime etc, specialistii de la cartea recordurilor trebuie sa-l masoare cu cea mai buna precizie posibila drept pentru care imensul drapel de 7 hectare a fost intins pe un camp. 

     Nu stiu cum anume ar putea fi inaltat sa fluture un drapel de 5 tone si de 7 hectare in dimensiune. Dar daca totusi exista o astfel de dementa, l-as fi invitat, ba chiar obligat pe conu Manega sa-l masoare in aer in timp ce flutura. Probabil ca domnului Manega ii scapa ca la astfel de dimensiuni oricum bucatile drapelului au fost date pe jos pentru a fi cusute, puse cap la cap etc, iar masurarea lor fara a fi intins pe jos probabil ar fi durat ore in sir in care cineva l-ar fi luat ca la croitorie cu centimetrul, bucatica cu bucatica. 

     Drapelul intins pe acel camp a fost totusi masurat cu mijloace moderne, oamenii au muncit cu drag la el, nu a fost nici o invitatie de a-l calca in picioare iar bucati din el au fost daruite unor personalitati importante. 

 

     Dar asa e cand e vorba de capra vecinului. Imbecilismul, prostia, dusmania si cretinismul sunt la cote inalte. Si lipsa de informare.

  Regulile si uzantele privind arborarea si folosirea drapelului in diverse circumstante sunt prevazute bine mersi in Legea 75/1994 unde NU se mentioneaza nimic despre intinderea acestuia pe jos. Desigur in concluziile legii spune clar "Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora.". A intra in cartea recordurilor cu un simbol national e departe de tot de orice ofensa, mai ales ca scopul nu era altul decat promovarea unui simbol national de prim rang. 

     De unde pana unde si inversunarea asta cu intinsul pe jos. Va spun eu. De la americani. Cautand pe internet am citit ca regulile si uzantele lor sunt mult mai extinse decat ale noastre, ei avand pana si un mod strict in care drapelul e impaturit, si se mentioneaza ca drapelul, in mod uzual, nu va atinge pamantul. Uzantele lor spun de asemenea ca drapelul n-ar trebui purtat ca imbracaminte, insa stipuleaza clar ca astfel de utilizari nu vor fi pedepsite penal. Si slava cerului daca americanii de la cei de rand pana la vedete nu se imbraca macar o data cu ceva printat cu drapelul national nu se simt bine. 

     Nu stiu, deci, daca sa-l suspectez totusi pe conu Manega de prostie ci mai curand de invidie si rea credinta. De fapt nu conteaza daca Antena3 s-ar posta in intersectie si ar ajuta batranii sa treaca strada, unor forme de viata penibile le-ar pute indiferent ce ar face Antena3. Sa vii cu argumente din astea jenante si de o prostie clara, asta chiar n-o mai inteleg.

 

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)