Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Ce tip de instalatii termice sa aleg?

     Atunci cand ne dorim sa cumparam instalatiile termice pentru casa noastra, ne vedem pusi in situatia de a face compromisuri, fie in ceea ce priveste randamentului acestora, fie la capitolul costuri.

     Producatorii si magazinele care ofera calorifere spre vanzare ne pun la dispozitie un numar mare de modele, culori si materiale ale acestora. Putem cumpara instalatii termice facute din aluminiu, fonta sau din otel. De asemeni, pentru camere, putem alege un radiator. Cele electrice sunt, si ele, destul de practice. In ceea ce priveste diversitatea modelelor acestor categorii, nici nu are rost sa discutam, deoarece mai mult ca sigur vom gasi ceva pe gustul nostru. Asadar, care sunt cele mai practice instalatii termice?

     Caloriferele din aluminiu reprezinta o alegere pe care ar trebui sa o faceti atunci cand nu aveti suficienti bani sau spatiul in care acestea ar trebui amplasate nu permite folosirea unora de dimensiuni mai mari. Mici si ieftine, acestea se incalzesc repede. Dezavantajul lor, insa, este acela ca se racesc la fel de repede.

     Cele facute din otel se incalzesc greu, insa pastreaza caldura pentru o perioada mai lunga de timp. Pretul lor este unul mai ridicat, insa, pe termen lung, acesta este amortizat prin costul total al incalzirii. In ceea ce priveste dimensiunile, caloriferele din otel nu sunt foarte mari, acest material putand fi modelat usor, sub diferite forme.

 

     De departe, insa, cele mai practice in ceea ce priveste randamentul termic sunt instalatiile termice facute din fonta. Aceste calorifere ofera caldura mare, pe masura dimensiunii lor, insa au si un pret ridicat. De asemeni, variatiunile modelelor nu sunt foarte multe, aliajul fiind unul care nu permite foarte multa originalitate.

     Alegerea instalatiilor termice nu ar trebui facuta doar dupa aspectul estetic ci si luand in calcul latura financiara, pe termen lung. Totusi, nu trebuie sa uitati si de factori precum spatiul in care un calorifer va fi asezat sau de integrarea lui in decorul camerei, daca doriti ca incaperea sa para un tot unitar.

 • Laurentiu
  Comment from: Laurentiu
  06/20/13 @ 10:15:25 am

  O sa mizez inca din aceasta toamna pe o instalatie de incalzire in pardoseala, abia astept sa vad ce randament da, asta ca tot le lauda toti.

 • alexander
  Comment from: alexander
  06/20/13 @ 01:51:21 pm

  pe mine genul ala de instalatii ma cam sperie, eu nu mi-as pune asa ceva in pardoseala.

 • Laurentiu
  Comment from: Laurentiu
  06/23/13 @ 12:52:12 pm

  Ai vreun motiv pentru care sa te sperie o astfel de instalatie? Nu cred ca e tocmai riscanta, parca mai riscante sunt cele mai clasice, pe diversi combustibili. Mie mi se par practice, tocmai de asta si mizez pentru ele. Plus de asta, schimb si parchetul si mi s-a parut ca momentul potrivit.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)