Ce fac idiotii pe viscol

     Vinerea asta a fost un viscol infiorator in oras la Braila, si nu pot decat sa imi imaginez ce a fost prin sate si pe camp. Dar pe roman nu-l opresti, se pare, nici cu tancu'. E drept ca vantul a batut cu putere de dimineata dar viscolul s-a intetit dupa pranz, devenind aproape insuportabil. Cu toate astea, unii au gasit de cuviinta a intreprinde diverse activitati fix in toiul vijeliei. Vantul extrem de puternic plus ninsoarea abundenta faceau deplasarea un adevarat chin mai ales daca aveai vantul in fata. Ei bine altora nici ca le pasa:

- vorbeau la telefon in mijlocul trotuarului

- vorbeau cu vecinii in mijlocul trotuarului (nu de alta dar se formase carare de maxim doua persoane cu indulgenta, doar ca asta nu prea era vreme de stat la palavre, chiar deloc)

- un tacanit astepta in fata scarii...ziua de ieri probabil, cu capul descoperit, mai bine zis acoperit cu zapada care i se prinsese in parul prins in coada. No further coment

- altora le-a venit cheful de dat cu sania. Eu consider ca, daca te apuca boala rea sa-ti scoti copilul pe sanie pe un astfel de viscol, ai probleme grave la mansarda.

- unii mergeau in "duplex". Sa mergi unul langa altul in astfel de conditii si sa-i obligi pe ceilalti sa o ia prin nameti doar ca sa te depaseasca, e nesimtire.

- cucoane nebune si nebatute la vreme isi scosesera cateii afara. Ba nu! Nu doar pentru a-si face nevoile. Pentru asta e suficient sa iesi in fata scarii. Stiu bine unde stateau. Ele se plimbau pur si simplu. La replica "da e frumos afara" chiar nu mai poti raspunde.

- in dimineata zilei respective cuiva i se sculase de batut covoare pe bara. Da nici mort n-as iesi in gerul asta sa bat covorul.

- treaba asta cu batutul covoarelor se pare ca a fost molipsitoare. Pe seara am vazut pe cineva trecand cu un batator nou nout. Asta e cam in genul femeilor care de craciun sau de revelion cumpara ligheane si caldari din Billa sau Praktiker. 

     Romanu are insa si mult umor, ca sa nu il numesc lene. Discutie intre doi vecini de bloc (dupa prima ninsoare):

- Neata vecine, nu-ti scoti masina din zapada? Da si mata zapada acu cat e soare.

- Eeee, cine a dat-o ala s-o ia! <<rasete>> Las-o acolo ca sta bine!

     Sambata a fost soare. Lumea mergea grabita pe trotuare fiecare cu treaba lui. Asta nu inseamna ca nu te impiedicat de vreo 3, 4 indivizi care nu gasisera altceva mai bun de facut decat sa iasa iar cu plodu' pe sanie. Astazi e iar soare dar inca e ger. Mai bine de 90% dintre posesorii de masini nici nu s-au sinchisit sa dea zapada de pe ele. Ba altii chiar le-au parcat fix in mijlocul trotuarului. Ce sa le faci? Traim in balamuc, si asta ne mananca toti nervii.