Carti citite pe care le recomand

 

 

     Imi place sa citesc carti care imi stimuleaza imaginatia, care ma tin in suspans si care trec dincolo de limitele normalului sau a lumii in care traim. Science-fiction-urile si romanele politiste sunt din aceste motive preferatele mele. Citesc cu mare placere si interes si volume legate de parapsihologie sau ocultism, despre masonerie sau societatile secrete. Unele dintre ele bestseller-uri internationale, altele carti de succes dar mai putin cunoscute, am sa fac pentru voi o mica lista de carti pe care le-am citit si pe care le recomand fara ezitare.

Science-fiction

- Dune - colectia scrisa de Frank Herbert alcatuita din 6 volume si completata de urmatoarele doua volume scrise in 1996 si 1997 de fiul acestuia, Brian Herbert

- Mana stanga a intunericului - de Ursula K LeGuinn, un alt SF care nu se inscrie in tiparele cu care domeniul sf ne-a obisnuit, cu personaje si actiune inedita.

- Brian Aldiss - Helliconia - un roman epic SF in 3 parti care descrie avantul si decaderea unei civilizatii aflate pe o planeta asemanatoare pamantului, de-a lungul a peste o mie de ani, cu anotimpuri care dureaza secole la rand.

- Isaac Asimov - Eu robotul - un SF clasic dar care merita citit

- Isaac Asimov - Zeii insisi

- Cristopher Priest - Lumea inversa

- John Wyndham - Ziua trifidelor

Policier

Cenusa si orhidee la New York de Vintila Corbul si Eugen Burada

Moarte si portocale la Palermo de Vintila Corbul si Eugen Burada

Agatha Christie - Hotelul Bertram

Graham Greene - Sfarsitul serbarii, Americanul linistit, Ucigasul platit

Octavian Georgescu - Ora epavelor

Leonida Neamtu - Inotatorul ranit

James Hadley Chase - Mortii nu vorbesc

Ladislav Fuks - Cazul consilierului de politie

Per Wahloo - Crima de la etajul 31

Parapsihologie-ocultism

- Colectia Confluente a editurii Aquila prezinta cititorilor o serie de volume care trateaza diverse subiecte legate de ocultism, societati secrete, masonerie si religie, colectie care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui pasionat al acestor teme. Dintre titluri: Cartea lui Hiram, Aparatul lui Uriel, Din Egipt, Strainul din valea regilor, Secretul hititilor, Prima civilizatie, Al doilea mesia. Nu am reusit sa citesc inca nici jumatate din ele si nici sa le cumpar pe toate dar am inceput cu cele care trateaza subiectul masoneriei si legaturile dintre egiptul antic si crestinism.

- Jan Van Helsing - Copiii mileniului 3

- Samuel P. Huntington - Ciocnirea civilizatiilor

Carti pe care planuiesc sa le citesc:

Madonna - Biografia intima - J.Randy Taraborrelli (meteor press)

Susana Clarke - Jonathan Strange si Mr. Norell (rao)

Steve Berry - Camera de chihlimbar (rao)