Caret Browsing

     Am descoperit intamplator acest feature al browserului Firefox apasand din greseala tasta F7 la mine la serviciu. Ce-i drept, de cateva saptamani aveam deja un cursor care aparea in orice pagina web in care navigam, si tindea sa devina oarecum enervant cand ajungand in dreptul unui element html mai mare, devenea la fel de mare ca acel element. Si initial am crezut ca e o setare tip Accesibility a windowsului pe care am accesat-o din greseala. Apasand F7 am aflat despre ce e vorba.

     Se numeste Caret Browsing si porneste de la caret navigation. "caret-ul" este practic un termen ce defineste un cursor de text ( de insertie sau de selectare text ) cursor cu care se navigheaza intr-un document text, permitand insertie si copiere din tastatura. Altfel spus e o navigare proprie tuturor editoarelor de text, o navigare bazata pe keyboard input.

     Caret browsing-ul a fost introdus in Internet Explorer 8 dar si in browserul cu cea mai larga utilizare Mozilla Firefox si ajuta la navigarea paginilor web utilizand sagetile tastaturii. Acest tip de navigare este mai precis decat navigarea spatiala sau cu taburi, si desi este mai lenta, permite o selectie mai buna a elementelor unei pagini web. Apasand F7, un cursor care clipeste va aparea in pagina web. Try it on :)