Bunicii nostri sunt credinciosi decenti !

     "Bunica mea, o femeie simpla cu cateva clase a avut puterea sa creada toata viata in Dumnezeu si sfarsitul vietii i-a adus apropierea de El"

     Propozitia de mai sus, asezonata cu "Stephen Hawking dovedeste ca e un dobitoc care n-a inteles nimic" a busit in toata presa, citata din "inteligenta" magistrala a master-bufonului tembeliziunilor - Dan Negru. Acest individ ce a patronat unele dintre emisiunile cu cel mai scazut nivel de inteligenta si de bun gust ar fi criticat pe blogul sau personal niste concluzii ale lui Hawking legate de crearea universului si care apar in ultima carte publicata de acesta. 

     O gloata inepta de "vedete" printre care si acest Dan Negru, Striblea si Connect-R, s-au apucat sa loveasca virulent in necredinciosi si sa faca un fel de propaganda a crestinismului si faimoaselor ore de religie in scoli. 

     Acesti indivizi care activeaza in presa si audiovizual, care ar trebui sa cunoasca si sa inteleaga notiunea de libertate individuala si drepturile omului, sunt de fapt cei care n-au inteles nimic din nimic. 

     Domnul Striblea se crede inteligent si jigneste voalat. Dumnealui ne da peste nas cu procentul de inscrieri la ora de religie care bate inspre 90% si ne spune ca el ii vede pe cei care si-au dorit sa nu mai fie obligati sa faca aceasta ora ca pe o minoritate perdanta. Ii acuza pe asa zisii minoritari ca n-au inteles sistemul si n-au pledat si pentru restructurarea orelor, fiind adevarat ca multi parinti si-au reinscris copii tocmai pentru ca n-ar fi avut unde sa stea timp de o ora si astfel riscurile fiind cu mult mai mari. Pe de alta parte recunoaste ca nu si-a mai inscris copilul la ora fiindca norocul a facut sa fie ultima ora in program, dar ca nu simte ca in anii cat a facut religie i-a fost copilul spalat pe creier. 

     Indiferent ce crede si ce bazaconii pseudo argumentate ne vinde domnu' Striblea, e clar ca daca ar fi simtit ca il ajuta cu ceva, copilul ar fi cerut singur inscrierea la ora de religie. In plus cum bate oare domnule Striblea afirmatia ca necredinciosii sunt minoritari cu afirmatia de dupa prin care ne spuneti ca "Nu toată lumea se simte agresată de religie. Pe când majoriatea oamenilor se uită la religie ca la apa plată. Nici nu face rău, nici nu face bine"

     Demersul lui Connect-R nici nu merita discutat sau ascultat. Iertati-ma daca nu iau lumina de la asemenea personaje "mondene".

     E grav ca in anul de gratie 2015, cand suntem membri ai unei comunitati care e semnatara a cartei drepturilor omului ne mai punem problema in special din optica unora ce se vor formatori de opinie ca optiunea individuala ar fi discutabila si ca ar fi cazul ca unii sa iasa si sa faca astfel de propaganda ce seamana mult mai mult a frica decat a pledoarie pentru credinta. Fiindca oamenii astia nu stiu in mare parte pentru ce pledeaza. 

     Ora de religie pe vremea mea era obligatorie. Se dadeau note, de obicei nota maxima fara discutii dar au existat multe abuzuri. Si abuzuri de diverse naturi inca exista din partea profesorilor. Am asistat la o ora de religie la care invatam rugaciuni sau ni se vorbea intr-un limbaj destul de greu accesibil. Apoi am asistat la o ora de religie in care noul profesor facea o propaganda de-a dreptul obsesiva. Intr-o ultima faza am avut ore de religie in care si eu si colegii mei am inghetat efectiv nestiind ce sa facem cand o colega a primit in mod violent o biblie in cap, si multe alte dati in care o cucoana numita Taralunga ne insulta si ne batjocorea. 

     Pot spune ca am fost norocosi fiindca profesorii de religie nu au abuzat de catalog si mai important nu au abuzat sexual de vreo colega cum s-a auzit recent. Nu toti au fost insa atat de norocosi. 

     Discutia privind necesitatea orei de religie e extrem de simpla iar concluzia e ca o astfel de ora NU are ce cauta in scoala mai ales incepand cu ciclul gimnazial cand fiecare dintre noi s-a orientat catre un profil anume care n-are nici o legatura cu biserica si credinta. Si se poate argumenta desigur impotriva religiei in ciclul primar din simplul motiv ca un copil la acea varsta e foarte influentabil si fie vorba intre noi obisnuinta e a doua natura. 

     Sa aduci apoi bunicile in discutie, adica generatia care a crezut  in divinitate fara vreo retinere si intr-un mod decent, e chiar jignitor. Si ilogic ca argument. 

     Bunica mea are 86 de ani. N-am fost niciodata credincios desi cand eram mic ne faceam rugaciunea de culcare si imi povestea ce-i drept rareori despre dumnezeu. Am crescut cu bunica si bunicul pana la 6 ani, ca multi dintre noi si nu m-am simtit obligat sa cred nimic si nici pedepsit in vreun fel. 

     Bunica mea cu patru clase are o credinta decenta. Cand am crescut si i-am spus clar ca nu cred in dumnezeu si nu vreau sa ma duc la biserica nu m-a facut nici idiot, nu mi-a aruncat vorbe urate si nici nu mi-a spus ca voi arde in iad fiindca nu cred in doamne doamne. Mai mult decat atat, bunica mea n-a insistat si nu a avut niciodata tendinta sa ma indoctrineze insuflandu-mi frica de dumnezeu care ar putea sa faca sa fiu calcat cu masina asa cum aud ca sunt speriati copii prin intermediul unora dintre manualele de religie de acum cativa ani. 

     Si majoritatea celor din generatia batranilor nostri au o credinta decenta si arunca rareori vorbe de ocara. Sunt rareori intr-atat de inversunati si rareori intr-atat de virulenti. 

     De unde provine atunci violenta asta verbala din partea unora dintre tineri? De ce cred unii ca au dreptul in conditiile actuale sa dicteze ce trebuie altii sa creada si mai grav ce trebuie altii sa studieze?

     Domnu' Striblea ne spune ca necredinciosii au insultat si i-au facut pe cei care vor ora de religie prosti si spalati pe cap? Pai domnu' Striblea n-a vazut galetile de laturi aruncate de credinciosi in mediul online la adresa ateilor. Domnu' Striblea uita ca majoritatea ateilor care au insultat n-au contestat si n-au militat pentru scoaterea orei de religie si ii doare fix in cot cat de mult vor unii sa se indoctrineze in continuare si mai uita cat de agresivi si indignati sunt cei din partea adversa care chiar vor sa ne bage pe gat aceasta materie sustinand ca ne-am pierde umanitatea si bunatatea fara credinta, chit ca n-au legatura una cu cealalta. 

     As mai vrea sa le atrag atentia celor care spun ca de fapt multi copii abia asteapta sa scape de cate o ora, ca s-ar putea, pe acelasi principiu, lupta impotriva altor materii la care nu toti au inclinatie si care ar putea si poate ca ar trebui sa fie bine mersi facute optionale- desen, muzica, sport, ba chiar si orele de limbi straine exceptand limba engleza.

     Unde a fost mania proletara cand s-au desfiintat pe capete catedrele de limba rusa? Unde e mania celor care sunt obligati sa faca ora de muzica fiind afoni? Dar lupta grasilor cu obligativitatea orei de sport? Oare de ce religia face atatea furori tocmai intr-o perioada care ar trebui sa fie dominata de respectarea drepturilor fiecaruia dintre noi? 

     Pe prelati ii inteleg perfect, li s-ar taia macaroana de la o portie de venituri si pe termen lung de la portia de credinciosi care ling clantele bisericilor si cotizeaza in cutia "milei". Pe tinerii frumosi, liberi si mai nou habotnici cat si pe cei care se vor a fi formatori de opinie in mass media nu-i mai inteleg. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @