Braila in pana sub nameti

     Primaria nu a incheiat in acest an un contract pentru deszapezire pentru ca, asa cum au precizat edilii, licitatia a fost un esec. Fie ca nu s-a prezentat nimeni la licitatie, datorita conditiilor inscrise in caietul de sarcini, ceea ce s-a dat de inteles din declaratiile vagi ale edililor, fie ca n-a fost desemnata castigatoare nici una din ofertele depuse, ideea e ca orasul a ramas in pana zile intregi.

     Pana la urma se pare ca s-ar fi incheiat un contract cu o firma care detine doua pluguri. Aceleasi doua pluguri despre care va spuneam ca stationau fara noima acum cateva zile. Angajatii Braicar au mobilizat si ei cativa oameni care au curatat refugiile din statiile de tramvai iar alti muncitori de la societatile de salubrizare au mai debarasat trotuarele insa nu suficient.

     E o situatie de toata jena. In schimb, Ben Electroserv-ul o duce tare bine pe criza. Pai cine sa aprovizioneze primaria cu beculete de Craciun? De impodobit copaci intregi cu luminite e timp, de angajat clovni si oameni de zapada care sa distreze copii sunt bani. De pus conuri de lumini pe toti stalpii posibili, la fel. Mi-e si scarba. In ciuda unei perioade de acalmie intre prima ninsoare si viscolul de acum trei zile, nu s-a facut absolut nimic.

 

     Pe strazile secundare dintre blocuri situatia a ramas aceeasi. Ba s-a schimbat un singur lucru: au crescut muntii de gunoaie pe care brai-cata a venit sa-i ridice abia azi. A fost nevoie de 5 oameni sa miste pubela din imagine. Pubela se afla chiar la intersectia cu o strada principala. Masina de gunoi putea foarte bine sa isi faca treaba de acum cateva zile, nu era musai sa intre prin nameti.

 

Dupa prima ninsoare

   

Azi, inclusiv Peugeot-ul smecherului borat care si l-a parcat in mijlocul trotuarului