Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Bai Michelangelo, nu fii chitra!

     Fotografii astia, niste chitre unu si unu. Pustanii mai mari cu DSLR nu-i lasa si pe pustanii mai mici cu DSLR sa imbuce si ei o felie. Ca e da porc sa te dai mare fotograf cand ti-ai luat DSLR-u' de doar o luna. Ce conteaza ca-l ai de patru ani si tot ce ai fotografiat sunt niste gaze macro si apusuri de soare. Nu mai zic de aia care incep sa urle ca ei au lucrat pe film, si-au avut Leica pe cand astialalti se jucau cu puta-n praf. 

     Bai coane hai sa-ti zic o chestie. Fotograf esti atunci cand indeplinesti trei conditii - ai un ochi artistic, te pricepi destul de bine la partea tehnica - lumini, umbre, compozitie etc, si ai facut cel putin o fotografie de studio reusita. 

     Daca ai un DSLR la gat si fotografiezi pe la mitingu Antena3 cum face Pitiflicu, sau te-apuci sa fotografiezi in prostie natura, gazele si alte bazaconii, tot amator esti amice. Ca asta e, n-ai pe cine fotografia, n-ai ce-ti trebuie, n-ai o locatie, mai rau n-ai ce fotografia. Ca fie vorba intre noi, am surprins si eu cateva poze extrem de expresive cu apusul, cu diversi nori. Ce folos daca intr-una s-au interpus cablurile de inalta tensiune, in alta am un dictai blocul turn vizavi de al meu, iar cu persoanele, am lucrat si eu experimental cu cine am nimerit ca nu vine nimeni sa pozeze care arata bine fara sa fie platit. 

     Si uite asa amatorii mai vechi se lupta nenicule cu amatorii mai noi. Unii dintre ei nici macar n-au o viziune artistica, au banii lu taticu si si-au luat DSLR de 6000 de lei da' cand e vorba sa incadreze bine te iei cu mainile de cap. 

     Si mai e o chestie, problema cu tehnologia. "Acum orice pustan cu DSLR se crede artist" Bai ce sa vezi unii sunt. Au ochiul format si fiindca tehnica ii ajuta nimeresc niste poze de iti sta mintea-n loc. Unde mai pui ca nenea Photoshop iti regleaza de exemplu culorile si contrastul dintr-un click de mouse. Ca sa nu mai pun la socoteala filtrele si alte bazaconii. Dar cu toata tehnica daca te limitezi la poze cu natura pe care le iei si le filtrezi in photoshop, chit c-ai prins un cadru fantastic, ai un ochi format si stii cand un apus sau un colt de natura arata bine, pana nu faci mataluta o fotografie de studio, cu un subiect care sa pozeze pe bune, sa ai lumini, fundal, umbrele de blitz si alte marafeturi, tot un fotograf amator ramai. 

      Eu ce sa mai zic ca nici nu-mi permit un aparat profi, ma multumesc cu de-alde D3100 entry level. Pai cand eu fotografiam pe film cu un autofocus Olympus de 100 roni, si m-am chinuit si mi-am tarat amicul pe malul Dunarii la 7 dimineata si-am prins niste cadre de m-a intrebat tipa de la studio cand am scos pozele daca eu le-am facut si mi-a cerut sa vada aparatul, atunci m-am simtit prima data apreciat. Insa nepotismul e in floare. Dupa ani de zile te judeca lumea tot dupa posibilitati. Aceeasi tipa, ajunsa patroana sudioului foto ma intreaba daca am lucrat cu un DSLR pana atunci si pe Photoshop. La momentul in care n-aveam nici aparatul Nikon de acum iar calculatorul vechi nu era in stare sa ruleze Photoshopul. "Stiu ca esti talentat dar ne trebuie cineva sa fi lucrat cu un DSLR". Eh...

  • Gicu
    Comment from: Gicu
    04/05/15 @ 01:14:01 am

    Nu am inteles idea articolului. Din cate am inteles, spui ca lumea te vede amator si tu te aperi spunand ca nu ai aparatura si nu ai aprofundat photoshop. Poza de la final e a ta? Pentru ca nu e tocmai poza de portofoliu.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)