Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Bai Dorele, las-o bai la punctu mort!

     Dobitocul care s-a ocupat in trecut de amenajarea spatiilor verzi ale Brailei a impanzit orasul de plopi inalti care in ultimii ani fie au cazut de la sine fie ca au fost taiati fiindca deja luau trotuarul cu ei, aplecandu-se amenintator catre carosabil sau blocuri.

     Evident ca treaba se face in etape. Vine o echipa de bazati in ale cataratului si cioparteste copacul bucata cu bucata lasand doar radacina. Un astfel de mastodont statea de ceva vreme in moarte clinica pe trotuarul din fata magazinului unde lucrez si intr-o zi a fost intr-adevar taiat. Zis si facut, dar radacina? Apai radacina a lancezit asa de capul ei timp de mai bine de 2 ani!!! La inceputul primaverii crescusera atat de multe si mari buruieni in jurul ei ca am zis ca ia nastere in curand o ditamai gradina. 

     Dupa ce creierele luminate (cu lumanari de praz) s-au gandit mult si bine, au decis saptamana trecuta sa taie din trotuar si sa faca o parcare, ocazie cu care s-au opintit si au scos si radacina cu pricina. 

     Observand si eu muncitorimea in cauza, mi-a fost dat sa vad acelasi gen de oameni cu care ne-am obisnuit de mult - cativa Dorei capsomagi, seful de echipa bineinteles dotat cu burtoi si gura cat o sura si un mare scula pe bascula de inginer cu aspect de roacker (par ondulat lung si legat in coada, manevrand tot felul de scule de masurat si dandu-se important)

     In fata magazinului, infipt bine in trotuar cu niste dibluri era si cadrul in care obisnuiam sa infig pancarta din dotare. De infipt n-am mai avut in ce de un an de zile pentru ca binevoitorii conducatori auto care parcau pe trotuar mi-au rupt tijele in care intrau picioarele pancartei. Cum nimeni nu mi-a spus nimic, Doreii au inceput bine mersi sa dezradacineze putreziciunea si la un moment dat ma trezesc ca isi opintesc gheara macaralei drept in cadrul meu.

     Am iesit afara si le-am spus sa rezolve treaba in asa fel incat sa-mi recuperez si eu cadrul pentru ca nu a fost nici gratis si nu mi se pare corect sa-l distruga. Unul mai milos ma intreaba de o surubelnita si incepe sa desurubeze cu spor. Unul deja fusese tras de gheara macaralei iar omu a apucat sa desfaca doua. La ultimul, un cacat cu ochi enervat de lentoarea trebii se otaraste si incepe sa dracuie cadrul "da-l dracu ia ranga si scoate-l in ma-sa...." In fine ia ranga si din fericire apuc sa-l recuperez intreg. Pai sa nu-l scuipi intre ochi? A scos el bani din buzunar sa-l plateasca si nu stiam eu?

     Pana acum n-au asfaltat inca, niveland materialul cu pietris de la baza de zeci de ori la ora 2 si jumatate dupamiaza (dormi daca poti). Doar asa am putut asculta si eu discutii semi debile despre cum Dorelu 1 are sa-i mai dea Dorelului 2 nush ce zeci de lei. 

 • 4 stars
  Stonehenge
  Comment from: Stonehenge
  09/23/10 @ 12:31:40 am

  esti doar unul dintre miile de cazuri care au intrat in contact cu profesionalismul desavarsit al mesterilor romani...Zi mersi ca n-au apelat la tine si cu celebra formula magica " Da` nu dai si mata un kil de vin sa mearga treaba bine?"

 • 4 stars
  Popescu
  Comment from: Popescu
  09/23/10 @ 02:24:25 am

  Nu ar trebui sa fii surprins sunt foarte multi de astia la noi in tara, deci stai linistit nu te mai agita ca tot nu o sa scapam de ei. Oriqm iti urez succes pe viitor sa intalnesti cat mai putini

 • 5 stars
  roxana
  Comment from: roxana
  09/23/10 @ 03:25:31 pm

  La noi toti iubim meseria, dar nu o stim deloc

 • 4 stars
  carucioare gemeni
  Comment from: carucioare gemeni
  09/27/10 @ 03:21:42 am

  Din aceasta cauza plus multe altele imi doresc enorm sa parasesc aceasta tara minunata!

 • 5 stars
  Ilinca Droboteanu
  Comment from: Ilinca Droboteanu
  09/28/10 @ 12:35:33 am

  Municitorii au imunitate de nesimțire. N-ai ce să le faci.

 • 5 stars
  calivita
  Comment from: calivita
  09/28/10 @ 11:40:31 am

  ...mda nu ma mira ce ai patit.... la mine spargeau asfaltul la 1 metru de masina..care era in parcare si tot pietrisul sarea pe masina...au ramas niste semne frumoase...dar nu vrea sa ma mai gandesc...

 • vipe
  Comment from: vipe
  09/29/10 @ 02:56:38 pm

  Salutare! Nu vreau sa iti fac spam deloc pe blogul tau pentru ca urasc asta fiind si eu la randul meu proprietarul unor bloguri. Vreau doar sa iti fac cunoscuta o oportunitate sa zic asa pentru tine: www.wefollow.info, doar daca blogul tau este do follow!

 • nox
  Comment from: nox
  09/30/10 @ 01:34:14 pm

  =)))))))))))

 • Stefan
  Comment from: Stefan
  10/01/10 @ 06:39:08 am

  Foarte adevarat..in Romania toti se cred mesteri si artisti,si de fapt nici 20% nu se pricep..:| toti vorbesc ...dar de facut,niciunu'! Stai calm,mai sunt destule cazuri ca tine..asta e!

 • 4 stars
  Alin
  Comment from: Alin
  10/07/10 @ 04:43:44 am

  Asfaltangii astia ne fac tuturor viata grea; sa stii ca prin Bucuresti nu e mai bine...

 • 4 stars
  jay
  Comment from: jay
  10/17/10 @ 09:30:09 am

  ok, am inteles, tara asta se duce de rapa, dar chiar in halul asta am ajuns? nu-mi vine sa cred ... si sper sa plec curand

 • 5 stars
  infiintare societate
  Comment from: infiintare societate
  10/22/10 @ 06:34:15 pm

  hehehe...:)) ..asa e asa e

 • 5 stars
  Centrale termice pe lemne preturi
  Comment from: Centrale termice pe lemne preturi
  11/25/10 @ 05:09:04 am

  Un articol interesant, sunt dese astfel de cazuri, in Bucuresti se intampla cam acelasi lucru. Nimeni nu isi face treaba cum trebuie.

 • Piscine supraterane
  Comment from: Piscine supraterane
  11/26/10 @ 07:34:57 am

  Bunul-simt la noi este pe cale de disparitie.Nu ne mai pasa ca ii deranjam pe cei de langa noi!

 • 5 stars
  firma contabilitate
  Comment from: firma contabilitate
  11/30/10 @ 04:47:38 pm

  vorba unui tip de pe la antena 1 citez: traim in Romania ... Asta spune tot !

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)