Aventuri in MaxiTaxi - Ep1 - Scoate ba maruntu

     Timp de doua luni de zile am urmat un curs de limba engleza, nu ca mi-ar fi trebuit ci organizat de AJOFM. Zidar nu prea era in calcul asa ca....Si cum locatia era cam departe, am luat maxi taxi pana acolo si dus si intors. Braila a prins o super finantare europeana si s-a apucat sa scurme aproape intreaga cale de tramvai pentru a inlocui si sinele dar si restul infrastructurii asa ca in multe cazuri, traseul cu maxi taxi a fost o adevarata aventura.

     Traseul ca traseul dar sa mi te tii cu pasagerii. Maiculita, daca n-am vazut si dat peste tot felul de creaturi care mai de care mai "colorate". Singura concluzie pe care am tras-o a fost ca nu ne mai facem bine si pace.

     Cea mai mare problema e plata cursei. Aia un leu si 20 de bani sunt o adevarata corvoada. Nu reusesc sa inteleg cat de greu e sa-i ai la indemana, sau chiar in mana la propriu. Urci, ii platesti instant soferului si iei un loc in spatiu. Vezi sa nu.

- specimenul baba - fie ca ii are prin chiloti (sacosile alea de carpa infecte) sau intr-o geanta pe care ar tine-o in gusa daca s-ar putea, scoaterea banilor se face in ritm de melc prin scotocirea zdravana a gentii sau altor spatii cat mai ascunse de depozitare. Nu de alta, dar in cazul in care i-ar avea in mana si i-ar smulge vreun puradeu, paguba ar fi enorma. Una din babele cu pricina avea mai degraba treaba cu un covrig pe care il molfaia de zor decat cu banii si nici usa de la maxi ramasa larg deschisa nu parea s-o deranjeze prea mult.

- specimenul cucoana - cucoana are intotdeauna o poseta complicata. Mergi in fiecare zi cu maxi dar rujul si pudra sunt mai importante decat a tine deoparte ceva maruntei si bancnote de un leu. Cucoana o sa isi gaseasca de schimbat bani tocmai in maxi taxi. Pana sa ajunga sa-i dea insa, isi scotoceste simandicos poseta si apoi un portofel zornaitor si unde, culmea, zornaie probabil orice altceva decat marunti pentru ca de obicei gaseste doar bancnote de un leu si asteapta un secol restul.

- specimenul fufa - fufa e o miss pitzi care abia intra in maxi de fusta prea scurta si care poseda o chestie care cu greu o poti numi portofel si in care bancnotele se mototolesc intr-un mare fel. Fiind aproape schiloada, se chinuie intai sa termine conversatia la mobil pe care nu l-a lasat de dinainte de a urca in maxi, si apoi, balanganindu-se din toate incheieturile se indreapta cu banii catre sofer. 

- specimenul ametit - adica eu. Atat de tare m-a ametit atmosfera din statie incat de doua ori am urcat glont si m-am repezit fix spre un scaun. Dupa vreo 10 secunde mi-am amintit ca nu i-am platit soferului. 

     Daca tot stai cateva minute in statie, de ce e asa de greu sa scoti din portofel niste bani?