Alo? Aici Vodafone !

     RECTIFICARE - EXISTA operatori Vodafone ( sincer mi s-a parut si mie aiurea sa nu fie dar cum criza asta i-a crizat pe toti, si stiam ca acum cateva luni puteam ajunge foarte usor la un operator din multe optiuni ale meniului, am zis ca poate, dracu stie, or fi suspendat serviciul respectiv ).

     AJUNGEREA la un operator insa e sarcina criminala daca nu stii cum. Intr-o discutie cu cineva care a avut rabdarea sa tasteze intr-un anumit fel, am aflat una din modalitati si sun. Suna, suna si raspunde OPERATORU. Ii explic problema si dilema cu punctele si il intreb si care e diferenta dintre ajustare factura si ajustare abonament din meniul *199#. Practic pe mine ma interesa daca am sau nu de platit luna asta ceva.

     Fac o paranteza. Inainte de asta am reusit sa ajung la magazinul Vodafone de la noi din oras, evident cel principal. Acolo dau peste un nesuferit pe care il intreb acelasi lucru: ce diferenta e intre cele doua optiuni de plata cu puncte. Nu vreau sa insist foarte mult asupra modului in care dumnealui mi-a raspuns, esenta e ca raspunsul a fost de genul "fereastra inseamna fereastra". Deci lamuritu-m-ai musiu! Am aflat insa ca cererea de plata cu puncte a fost inregistrata cu data de 10, deci la doua zile dupa emiterea facturii. My mistake, eu ramasesem cu impresia ca am facut asta inainte de data de 8.

     REVENIM la operator. Aflu in primul rand IN SFARSIT explicatia variantelor acelora. De altfel eu intuisem ce anume inseamna ajustare abonament, dar pe langa faptul ca eu nu platesc aproape deloc in plus fata de abonament si mai e si 3 euro, am vrut sa ma conving. Ajustare abonament inseamna prin urmare ca punctele se folosesc exclusiv pentru scaderea abonamentului indiferent de restul convorbirilor ce depasesc valoarea acestuia si oferta. Buuun, pana aici e bine. Intreb apoi de situatia cu punctele, convins acum ca am ales optiunea potrivita, si imi confirma ca intr-adevar luna asta am de plata si abia luna viitoare se vor folosi acele puncte.

     Si ajung la subiectul care ma ardea pe mine. Ii spun exact cum am ajuns sa vorbesc cu el si ca e practic ilogic avand in vedere ce vroiam eu si ce reprezinta meniul respectiv. Nu i-am mai spus ca oricum am incercat o groaza de combinatii. Dar din moment ce eu cautam informatii legate de factura se pare ca nu am nimerit meniul potrivit. (cum pe mine ma interesau detalii legate de factura, la secventa *222 12 nu exista optiunea de a lua legatura cu un consultant, astfel daca tasta 0 e responsabila de legatura cu operatorii, secventa 120 nu duce nicaieri) Imi spune ca indiferent de acel meniu, operatorii raspund la orice solicitari si important e ca am reusit sa apelez. De acord cu el, dar schema respectiva mai e si lunga, si il rog sa imi spuna cum anume se ajunge de fapt, in mod oficial, ca sa spun asa, sa se vorbeasca cu un operator? Mai ales in conditiile in care pe site aceste scheme nu sunt scrise absolut nicaieri.

     Schema pe care mi-a spus-o prietenul *222 13130 1, iar operatorul imi spune ca cel mai simplu ajung cu *222 1410 sau *222 150. Clar ca nici astea nu au nici in clin nici in maneca cu starea unei facturi. Dar, vorba lui, important e unde ajungi in cazul asta si nu cum anume. Am scris articolul si pentru a rectifica prima mea impresie dar si pentru a afla si altii secventele astea. Nesuferitului de la magazin i-am si spus "ca de aia am telefon ca sa sun, nu sa fiu nevoit sa vin tot pana la magazin sa intreb, in timpul programului, pe fuga, samd".

     Asta nu schimba cu nimic faptul ca in MyVodafone scrie mare sus Suma totală datorată: 0,00 RON* (* Aceasta este suma datorată pentru toate conturile dvs. Informaţia este actualizată zilnic.) Cum? zilnic? pai si atunci ori am 0 ori n-am 0. Si alaturi : Data scadentă este: Joi 22/01/2009. Sincer intre sms-uri, neusferitu de la magazin si operator, impresia mea si meniul 199 care de altfel imi comunica ca nu mai am nici un punct, cred ca nu degeaba sunt confuz. Sa zicem ca n-am avut rabdarea sa analizez situatia. Altfel dau sute de sms-uri pentru toate cacaturile, de ce oare nu am primit un sms in care sa mi se spuna: ati folosit atatea puncte valorand atatia euro care vor fi scazuti in luna cutare din factura cutare. Greeeeeu de tot, n-am ce zice. Insa pana nu te confrunti cu problema n-ai de unde sti. La o adica puteam sa stau asa linistit in ideea ca nu mai am nimic de platit luna asta. OF |-|