A intrat spaima-n loteria romana

     Conform unui comunicat al Loteriei catre agentiile proprii si mandatare, "in ultima perioada, vanzarile la jocurile loto au scazut dramatic, nivelul acestora situandu-se la un minim istoric".

     Si cum romanul s-a sucarit pe propriile cuvinte si are o obsesie pentru "targeturi", comunicatul precizeaza in continuare ca se impune "urgent" stabilirea unui target minim pe fiecare aparat loto, "care sa mobilizeze personalul din agentii in scopul implicarii in actul de vanzare". Ii anunt pe domnii care conduc loteria ca nu stiu vreun om care lucreaza la loto sa fi iesit in strada sa strige "joaca biletu' neamule!" asa ca, daca nici macar pastila loto nu mi-au dat (traznaia aia cu trifoiul pusa deasupra agentiei cu pricina) mai mult de a comunica pretul variantelor si a incerca sa incit omu' sa joace nu pot sa fac. Ii spun sa-si incerce norocul, il informez ce numere au iesit la trageri, il ajut cat pot sa-i spun cum se joaca daca nu stie, ce sa-i fac mai mult? Sa-l hipnotizez ca sa joace? 

     In orice caz, targeturile despre care vorbea circulara cu pricina sunt complet hilare, banuiesc ca nici la sediul din Braila nu se joaca atatea variante. Astfel, fiecare agentie e "obligata" sa atinga un target mediu pe saptamana dupa cum urmeaza:  800 variante 6/49 pe saptamana!!, 600 variante la Joker, 150 variante la Noroc si 300 la 5/40.

     Ok eu lucrez la o agentie mandatara noua care e plasata ca dracu si care nu reuseste sa depaseasca vreo 5 - 10 bilete pe saptamana fiindca sunt convins ca oamenii nu au chef sa dea 4,5 lei pe o varianta loto cand n-au paine acasa. Eu incerc sa-i conving....poate ar trebui sa incerc totusi cu hipnoza....

     La o saptamana si ceva de la tampenia asta, au inceput sa curga castigurile. Dupa ce s-a castigat la 6/49, a doua oara s-a castigat si la 6/49 si la 5/40 ca sa aflu ca Duminica asta s-au dat 3 premii la categoria I pentru 6/49. 

     Sa fie oare Loteria disperata de a demonstra ca merita sa joci? Pai dupa spusele multor persoane cu care am vorbit, se pare ca da. Sunt curios la ce o sa se mai castige Joi sau Duminica. Probabil la Joker.