Yahoo a mai abandonat un proiect

     Am impresia ca nu mai merita investit timp in nici unul din proiectele dezvoltate de yahoo. De-a lungul timpului yahoo a renuntat prematur la aproape toate facilitatile pe care s-a gandit la un moment dat sa le ofere utilizatorilor, incepand cu yahoo 360 si terminand cu yahoo profile pe care l-au reinventat de vreo 3 ori si probabil se vor plictisi curand si de formula actuala, care fie vorba intre noi e oribila cu spume si caimac.

     Asa s-a intamplat si cu yahoo widgets, un software care a fost foarte bine primit fiindca era alternativa perfecta la aplicatiile tip desktop sidebar. Spre deosebire de un sidebar care ocupa mult loc si nu permite cine stie ce customizare si cu atat mai putin versatilitatea aspectului, yahoo widgets a adus utilizatorilor un software usor de instalat, de configurat si un website unde entuziasmul programatorilor s-a materializat in sute daca nu mii de contributii reprezentand widgeturi care mai de care mai ingenioase si mai atractive.

     Dar cum la yahoo nici o minune nu vrea sa dureze prea mult, existand probabil o infectie severa cu plictis si prostie in randul webmasterilor de acolo, incepand cu 11 aprilie 2012 si acest proiect a fost abandonat. Mai mult, situl de unde puteau fi descarcate widgeturi a fost inchis si a fost afisat mesajul pe care il vedeti in screenshot-ul de mai jos. Pachetul de baza inca poate fi gasit si instalat de aici. Yahoo s-a comportat cu acest software exact ca un copil cu o jucarie pe care dupa un timp o arunca la gunoi fiindca nu-i mai place. Denumit initial Konfabulator, softul a fost achizitionat de yahoo in 2005 si abandonat dupa 7 ani. Ciudat este faptul ca yahoo 360 a fost dezvoltat tot in 2005 insa n-a avut aceeasi longevitate, proiectul fiind abandonat in 2008. Sa ne asteptam curand sa renunte si la messenger?

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @