Ultra Pro, prostia umana si ghinionu' lovesc din nou

     Azi in timp ce inregistram lucrarile efectuate pentru UPC, dau peste una unde colegul meu scrisese ca abonatul refuzase sa semneze procesul verbal pentru echipamente pentru ca desktopul s-a defectat in urma instalarii iar acesta acuza echipa noastra. Practic, din ce am aflat, dupa ce modemul Motorola al UPC-ului fusese conectat pe USB, fiindca respectivul nu avea placa de retea, calculatorul pur si simplu s-a oprit si nu a mai functionat de nici un fel.

     Colegul ma informeaza si el ca urmeaza sa aduca acel calculator la care il rog sa ii spuna proprietarului sa vina personal pentru a-l verifica cu el de fata. Omul, foarte nervos vine cu calculatorul in brate si incerc sa ii explic ca de vina poate fi doar modemul sau calculatorul in sine. A tipat si mai mai sa ma ia la bataie. I-am replicat sa coboare tonul si sa nu tipe la mine daca nu se pricepe. Evident ca ma priveste si mai furios si imi raspunde pe un ton artagos ca nu am de unde sa stiu eu ca nu se pricepe. I-l verific, ii verific sursa, si concluzionez ca e placa de baza, intre timp ajunge si seful , evident matahala se mai potoleste si isi schimba tonul continuand printre picaturi ca de cand a venit eu incerc sa il vrajesc si sa il duc cu vorba.

     De altfel, de fata cu el iau modemul si il bag pe USB pe calculatorul meu demonstrandu-i ca nu are nici pe naiba. Intr-un final a venit cu toata familia si au discutat cu seful cum sa procedeze.

     Intre timp, imi spune scortos ca el cunoaste un expert de la Ultra Pro din cate am inteles, care mai e si profesor ( de informatica am banuit eu ) si ca se duce sa il expertizeze. Sunt convins ca individul cunostea pur si simplu pe cineva la Ultra Pro care se ocupa de service si s-a dus acolo, dovada ca a venit cu doua suruburi de un fel si doua de alt fel la carcasa iar in urma "expertizei" Ultra Pro, a venit cu 3 suruburi de un fel si unul de alt fel. Marele expert ii spune acelasi lucru, ca placa de baza e vinovata, si chipurile, razand, ii spune ca modemul nu avea treaba sa fie conectat pe USB.

     Ii anunt pe cei de la Ultra Pro, in cazul in care un personaj angajat acolo a putut debita o asemenea prostie, doua lucruri - unul - USB-urile sunt facute sa fie folosite ( poate dumnealui e indragostit de PS2, ii doresc casa de piatra ponce ) si doi - orice device care are posibilitatea interconectarii prin USB cu calculatorul, poate fi conectat prin USB fara nici o problema in conditiile in care atat device-ul cat si computerul functioneaza in parametrii normali sau relativ normali. Se poate insa la fel de bine ca proprietarul PC-ului ( de 30 milioane la vremea respectiva ) sa fi inventat asta, desi nu ma mai mira nimic din ceea ce fac Ultra Pro(stii).

     Din vorba in vorba aflu ca de fapt individul nu folosise porturile USB in nici un fel in 4 ani de zile ( desi ma indoiesc sa nu aiba macar mouse-ul sau tastatura pe USB din moment ce de imbunatatit l-a imbunatatit si cu RAM si cu un DVDwritter ). In al doilea rand i-am spus si personal individului ca o mufa USB nu are cum sa fie conectata gresit ( dar poate incerca si sa ne spuna si noua cum reuseste ). Alte prostii debitate in cursul conversatiei au fost destule, ba are salariu destul de mic de nu isi permite astfel de belele, ba are "3 plasme care nu au patit nimic daca ar fi fost sa fie de la curent", ba colegul meu nu se pricepe, ba eu incerc sa il duc cu presul, si uite asa imi creste temperatura in cinci minute ( in caz ca nu stiati o astfel de metoda, conditia e sa fiti deja racit :D)

     Partea cea mai proasta e ca e posibil colegul meu sa fie bun de plata din cauza unui span de calculator care a decis ca nu ii mai place sa functioneze taman cand i s-a instalat un modem de net. Cine citeste aceste randuri trebuie sa inteleaga ca de-a lungul timpului USB-urile pot capata probleme, de asemenea daca calculatorul nu e pus intr-o priza cu protectie sau cu impamantare se pot produce descarcari pe USB dar numai daca acestea nu functioneaza tocmai corect. Sursa si ea era depasita de situatie, la doua unitati optice, si la peste 4 ani deja 400W nu mai sunt suficienti iar sursa in sine se uzeaza. O alta prostie descoperita - utilizarea unei memorii de 1Gb impreuna cu una de 256Mb care chinuie procesorul. Nu mai vorbesc de o placa PCI de modem de telefonie care zace degeaba pe "PC-ul de 30 milioane". Multumesc si celor de la Ultra Pro pentru aprecierile lor inteligente legate de folosirea USB-urilor. Muuuulta prostie :-/

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @