Totul se intampla cu motiv

     Pentru povestea pe scurt cititi doar textul in albastru.

     Am numai experiente neplacute cu Fan Curier. Mi-e deja sila sa stiu ca trebuie sa primesc ceva cu acest curier. Erau destul de organizati dar si-au cam bagat picioarele in ea de treaba. Daca pana acum macar livrau bunurile in perfecta stare, au dat cu mucii in fasole fix cand nu trebuia. Nu grav, dar destul cat sa-mi faca o zi de toata bafta. Tot raul spre bine insa, asa cum veti afla din randurile de mai jos. Prima data pe anul asta mi-au livrat ceva si m-au pus sa platesc transportul cand de fapt trebuia sa fie gratuit. A trebuit intai sa-l platesc si apoi sa sun la firma de unde am comandat sa reglez treburile. Ei bine acum trebuiau sa-mi livreze o masina de spalat. Ce-a urmat? Ore intregi de stres.

     Am gasit un al 6-lea simt de la Whirlpool la un pret super pe eMag.ro. La confirmarea comenzii intreb si eu cu ce curier vor trimite. Auzind de Fan Curier deja mi s-a intors stomacul pe dos de trei ori. Stiindu-ma complet neajutorat cu genul asta de greutati, asa sunt eu de mamaliga, peste 10 kg pentru mine e teroare, ii intreb pana unde au de gand sa livreze cei de la curierat masina? Mi se spune ca sunt obligati sa o aduca pana la usa apartamentului. Buuun zic eu, desi eram mie in suta convins ca nu va fi asa.

     A doua zi dimineata suna de la Fan si intreaba "veniti dvs sa luati masina sau v-o aducem noi?". Ma asteptam la absolut orice dar intrebarea asta a fost cireasa de pe tort in atitudinea unui curier care e platit pentru ceea ce face. Mama fiind la telefon si stiind deja si ea cu cine are de-a face le spune ca evident vrem s-o aduca ei dar intreaba preventiv pana unde anume o vor aduce. I se raspunde ca pana la scara blocului fiindca ei nu au voie sa mearga cate doi pe masina si clar el de unul singur nu o poate cara pana sus.

    A fost de acord sa ajute (ca sa vezi) dar sa mai chemam pe cineva. Zis si facut, mama a sunat pe un tip din cartier care pentru ceva banuti mai ajuta lumea la carat una alta si impreuna cu soferul venit de la Fan au carat-o pana sus. Mama a desfacut ambalajul sa vada daca totul e in ordine si a ramas blocata vazand ca masina e cu susul in jos. Cu alte cuvinte pe alde Fan  ii poti surprinde livrand si un frigider cu susul in jos desi se stie ca nu e permis asa ceva.

     Tipul chemat sa ajute la carat a luat cu el si ambalajul de polistiren si hartie si masina a ramas in picioare urmand s-o montez. Racordurile de apa fiind deja facute iar furtunul de alimentare montandu-se manual, oricine poate monta o masina de spalat. Am luat o surubelnita si, conform instructiunilor am inceput sa desurubez bara de transport. Din cauza surubelnitei de cacao, scap unul din suruburi in interiorul masinii. Am inclinat-o pe ambele parti incercand sa-l gasesc, n-a fost  chip. Am sunat si la Whirlpool sa intreb daca are vreo importanta, explicandu-le pe unde a cazut si daca masina poate fi inclinata in felul asta, spunandu-le ce-au facut si cei de la Fan. Mi-a spus ca surubul cazut pe acolo nu poate ajunge in nici un caz intr-o zona problematica dar ca pot inclina masina cat vreau.

     Obsedat sa gasesc surubul culc intr-un final masina pe o parte si cu o lanterna caut acul in carul cu fan. Cazuse cel mai probabil in niste fante ale carcasei. Vad insa alta traznaie. Intre unul din picioarele cuvei si ceea ce intuiesc ca ar fi mecanismul de incalzire acoperit de ceramica, o bucata ciudata de plastic care se si misca si care nu parea sa fie din pieisaj. Ce dracie o fi? ma intreb eu si incerc sa mai sun la Whirlpool sa-i intreb. Nu au vrut sa mai raspunda la nici unul din telefoanele afisate pe site. In fine, simtindu-ma depasit de situatie mai mult de oboseala decat de altceva ii spun mamei ca mai bine cheama pe cineva sa o verifice si sa o si monteze ca deja nu mai pot.

     Studiind dupa o pauza hartia cu ilustratiile de montaj, imi dau seama ca porcaria aia de plastic era un element de protectie la transport si ca ar fi trebuit sa ramana pe fundul de polistiren al ambalajului. Doar ca fiind adusa cu susul in jos, clar cazuse in interior. Pe latura pe care o inclinasem, traznaia nu se mai misca deloc si mi-a fost teama sa trag de ea. Dupa o vreme de bleojdit ochii in fundul masinii mi-a trecut prin cap ca daca o inclin in partea opusa e posibil sa iasa fara probleme dar deja eram terminat asa ca am tras un pui de somn.

     Cand a venit baiatul s-o monteze, a inclinat-o pe cealalta parte, a scos piesa buclucasa, apoi a intors masina iar cu fundul in sus si iar inapoi surubul cazand pana la urma jos. Ne-a intrebat ce facem cu cea veche si s-a oferit s-o ia el pentru piese sau s-o repare eventual si nu numai ca nu ne-a mai luat nimic pe montaj, ne-a si dat ceva pe masina. 

     Asa ca. sa recapitulam:

- daca Fan Curier nu aducea masina cu susul in jos nu cadea piesa de plastic in ea

- daca nu scapam surubul inauntru nu aflam ca era piesa de plastic in masina

- daca nu chemam mesterul sa ne ajute probabil nu mai scapam de masina de spalat veche prea curand

     Dar tare as fi preferat sa nu am tot stresul asta inutil. Ar fi fost masina montata de la 10 dimineata. Nu vreau sa imi imaginez ca as fi pornit masina cu plasticul ala inauntru. Pentru mine faza cu surubul a fost cruciala. Si nu s-ar fi intamplat daca mama n-ar fi cumparat o surubelnita cu capete magnetice mai ciudata, careia i se indoaie manerul chipurile sa ai mai multa forta in ea. Am facut desigur o sesizare la eMag privind Fan. Mi-au spus ca pe viitor trebuie sa refuz trasportul si sa-i sun imediat fiindca obligatia lor de a aduce produsele eMag pana la usa apartamentului e clar stabilita prin contractul cu ei. Dar uite ca n-am stiut. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @