Ticalosie sau convingere?

     Ce inseamna sa fii de dreapta? Pe la noi si probabil in multe alte parti ale lumii, pare-se ca a fi de dreapta inseamna sa personifici un fel de aristocrat sau intelectual nemernic si ticalos. Si folosesc verbul a personifica pentru ca in marea majoritate oamenii de dreapta nu sunt de fapt aristocrati ci parveniti politic. La fel cum asa zisii intelectuali sunt doar niste imbecili nemernici cu ceva mai multe facultati si cunostinte decat omul de clasa medie.

     Cei mai multi inteleg ca a fi de dreapta inseamna o glorificare exacerbata a capitalismului infierand pana la epuizare masurile sociale de orice fel. Cel mai grav e ca lupta nu se duce doar pe plan ideologic pentru ca unora le-ar fi cam greu sa injure niste principii, si uite asa s-a ajuns la niste mizerii aruncate cu predilectie in carca batranilor care, de bine de rau, pe langa faptul ca ne-au dat viata, au mai si muncit din greu pentru o tara in care acum tinerii de "dreapta" stau si o freaca artagos si belicos pe retelele sociale.

     Ca o freaca pe retelele sociale n-ar fi rau daca n-ar freca-o agramat, ilogic, injurios, ba chiar pecuniar si manipulativ. Pai pana si eurobarometrul ne spune ca suntem pe primul loc la increderea acordata stirilor online si a tuturor informatiilor care ne parvin din mediul online

 

     Vad ca aproape nimeni nu-si pune problema cum de avem la preturi derizorii fata de cele din vest, cel mai rapid internet, cum de ni se permite pe acelasi abonament sa putem accesa nu doar mai mult de un IP ci intregi clase de IP-uri, cum de brusc in preajma alegerilor multi bloggeri care posteaza in rest povesti nemuritoare despre biciclete, motoare si zacusca, devin niste violenti influenceri politici si cum este posibil in primul rand din punct de vedere logic sa existe un numar din ce in ce mai mare de tineri care afirma ca stirile si informatiile online sunt singurele surse veritabile de informatie pentru ca televiziunile manipuleaza. Oare cum poti fi cel mai usor manipulat? Urmarind declaratiile transmise sau citind despre ele intr-o publicatie care poate bine mersi sa taie din context sau sa interpreteze dupa bunul plac?

     Si uite asa traim un fel de cosmar politico-social care trage o cortina deasa peste ochii multora din tara asta incercand sa distraga atentia de la interesele externe subversive care vor sa ne domine. Oare cand se vor trezi cei ce fac propaganda din convingere si oare cand ii va interesa pe cei ce fac propaganda din ticalosie si altceva decat buzunarul propriu? Probabil ca atunci cand va fi prea tarziu. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @