Scuipatul nu e indecent

     Nu e, parol. Ma rog, cel putin la tv, conform CNA, care raspunde reclamatiei mele astfel:

     În baza protocolului de consultare pe care l-a încheiat cu RAC (Consiliul Român pentru Publicitate), CNA a solicitat un punct de vedere referitor la spotul reclamat de dumneavoastră. Acest caz a fost analizat în şedinţa Comitetului Etic al RAC din data de 14.03.2013 care a decis că spotul pentru produsul Parodontax nu încalcă prevederile Codului de Practică în Publicitate elaborate de RAC.

     Activitatea Consiliului Român pentru Publicitate se bazează pe Codul de Practică în Publicitate, elaborat de membrii săi. Codul reprezintă un set de reguli etice de respectat de către toti cei implicati in domeniul publicităţii şi în orice formă de comunicare comercială. Scopul documentului este să sprijine dezvoltarea unui mediu de afaceri decent şi onest in România prin oferirea unui ghid de formă şi conţinut pentru o informare corectă, cinstită şi decentă faţă de consumator şi industrie.

     Altfel spus, scuipatul ala de sange cu saliva in chiuveta e perfect decent. 

     In alta ordine de idei eu nu am facut reclamatia in martie ci foarte recent. Altfel spus nu doar eu am considerat reclama asta absolut gretoasa si indecenta.

Comunicatul CNA imi mai enumera punctele din art29 al legii audiovizualului din care spicuiesc urmatoarele:

2) Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor şi, în special:
a) să nu instige în mod direct minorii să cumpere un produs sau serviciu, prin exploatarea lipsei de experienţă ori a credulităţii acestora;
b) să nu încurajeze în mod direct minorii să îşi convingă părinţii sau pe alte persoane să cumpere bunurile ori serviciile care fac obiectul publicităţii;
c) să nu exploateze încrederea specială pe care minorii o au în părinţi, profesori sau alte persoane;

     O sa muriti cu articolu' asta de gat cate reclame incalca punctele astea intr-un mod evident pentru orice om cu bun simt. 

      Adica Nadia nu exploateaza increderea minorilor in parinti, profesori si alte persoane, inducand ideea ca plasticu ala hidrogenat e bun de bagat in burta? Sa jurati voi pe rosu ca n-ati auzit copchii obsedati care urla prin magazine "mami mami ia-mi oreoooo". Hai sa nu intram si-n aia cu credulitatea ca deja mi-e greata.

     Desigur nu la fel de greata cat mi-e de reclama imbecila la Parodontax.  Da' daca CNA-ului tot nu i se pare indecent, eu zic sa le dea liber la scuipat si invitatilor de prin talk showuri ca unii par sa se abtina din rasputeri sa nu-si flegmeze cu pofta oponentul de platou. Si propun sa se faca si  o reclama la vreun medicament pentru urinatul cu sange, si sa ne arate cum se pisa unu' sange in wc. Si daca nu ne-arata si viermii din rahatu catelului, n-au facut nimic. 


Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @