Scrisoare deschisa catre Serban Paun

     Vezi c-ai fost magar si infect si m-ai luat la misto si nu mi-ai zis nici pana acum care a fost problema. Frumos comportament, tine-o tot asa ca e de bine. Nu mi-ai dovedit decat ca esti un jeg, mai jeg decat zoso. Eu nu mi-am batut joc de tine. Si ti-am aratat cam cat de corect esti tu cand o faci gratuit balena pe Minodora. Mataluta nu esti jurnalist si nu poti pretinde cretinismul de a NU spune ce gandeste altuia. 
     Era mai de bun simt sa spui de la inceput ca nu iti place stilul meu direct de a trata problema, sau ce anume te-a deranjat pe parcurs. N-am putut decat sa fac supozitii. Mi-e jena ca exista oameni ca tine in blogosfera care isi admonesteaza intr-un mod jigodesc colegii de blogging pentru simplul fapt ca-si exprima parerea sau ca spun lucrurilor pe nume. Dumneata nu esti, se pare, blogger, esti un jurnalist wannabe care tine musai sa fie impartial si mai rau o impune si altora. Blogging-ul este un sport care joaca in liga opiniilor personale, nu a editorialelor retinute si ambigue. 
     Fie ca-ti place sau nu, oamenii vor continua sa aiba opiniile lor pentru care nu ii poti invinovati. Atunci cand ceva nu iti convine si scoti pe cineva din blogroll ai bunul simt si spune-i omului in fata, uite intrerupem colaborarea pentru ca...Mai mult, "Ba" sa-i spui lui tac-tu sau frate-tu, eu ti-am spus intotdeauna Serban sau Paun si daca te-am ironizat am utilizat apelativul Domnule. 
     Dar matale mergi si pupa-l in cur pe Chinezu si pe Huidu, motivele cele mai probabile pentru care mi-ai dat cu sutul din blogroll. Multe succesuri in continuare si sa adaugi in blogroll doar mortaciuni fara coaie si creier. Cand nu esti de acord cu cineva sa nu care cumva sa porti o discutie cu persoana respectiva, e mai la indemana pentru degetele matale de print sa dai un Delete. Doamne fereasca sa combati ca doar esti in pericol de overheating. Mai curand pe la viitoarele tale faimoase workshopuri adu un "spicar" care sa tina o conferinta, si un profesor ca sa predea ceva gramatica, ultima data cand am verificat, profesorii de romana o ardeau pe-asta cu gramatica. Vorba ta: doar o idee. 
 
     Lasat drept comentariu direct pe blogul mariei sale, pe care inca il apreciez pentru unele articole, e posibil sa fie sters asa ca l-am publicat si aici. O parte a blogosferei devine extrem de jegoasa, bagandu-ti pumnul in gura si punandu-te la zid de fiecare data cand exprimi o opinie proprie. Exista un fel de deziderat de deontologie bloggeristica din partea unora ce se vor a fi ceea ce nu sunt: pamfletari, editorialisti, jurnalisti. Sunt convins ca pe cei care pretind a scrie editoriale pe blog, daca ii intrebi ce inseamna termenul e posibil sa faca spume, iar daca le mai explici ca editorialul are un stil de a fi scris denumit stilul editorialistic, se uita cel mai probabil la tine ca la felul paishpe.
     Domnu Serban a tinut sa-mi bage pumnul in gura in mod ostentativ scotandu-ma din blogroll fara explicatii ante si post factum. Mai mult, si-a batut joc de mine intr-un mod jegos spunandu-mi ca imi va preciza "curand" motivatia si luandu-ma in ras. Ok nea Serban, fie ca matale. Eu consider ca am demonstrat destul cum intelegi tu sa iti urmezi propriile principii si consider incheiata problema.  

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @