Sarbatorile si criza

Vin sarbatorile....cu pasi marunti spre invizibili. Deocamdata canalele de stiri abunda in informatii si emisiuni care dezbat negocierile intre partide pentru formarea guvernului, Tuborgul isi foloseste reclama de anu' trecut, sf Nicolae a trecut aproape neobservat, vremea de afara e mai posomorata ca nivelul de trai, lumea se ambaleaza din cauza triplarii taxei de poluare auto, in general avem alte probleme mai importante decat sa ne preocupam de Craciun si Anul nou.

Nu prea le pasa romanilor de criza. Praful in ochi aruncat de alegeri combinat cu pudra de glob sfaramat aruncata de aceste sarbatori acopera se pare cu totul atentia oamenilor. Culmea e ca sarbatorile sunt cu mult umbrite de partea politica, si daca entuziasmul venirii sarbatorilor era intr-o scadere accentuata anul trecut, anul asta pare sa atinga cel mai scazut nivel. Asta nu ii impiedica insa pe romani sa incerce - isi cumpara bilete catre destinatii exotice si scumpe in ciuda crizei, se aprovizioneaza cu crapelnita ca pentru doua luni si pretind ca sunt foarte incantati de venirea sarbatorilor.

Bucurestiul a supralicitat deja impodobind in exces capitala cu milioane de lumini si oferind pe deasupra si un spectacol cu artificii cu ocazia asta. Orasele mai sarace se descurca cum pot. La noi acelasi brad insipid a fost inaltat in fata cladirii administrative iar artera principala a orasului a fost decorata cu ghirlande luminoase atarnate intre stalpii de lumina. Entuziasmul e insa la pamant si asta se vede. De altfel primaria se preocupa intens de reabilitarea unor strazi in tot orasul ceea ce nu am mai vazut de mult timp, mai ales ca o data incepute, lucrarile se mai si termina.

Sigura solutie e sa incercam sa ne preocupam de lucrurile cu adevarat importante si sa petrecem timp cu familia sau cu persoana iubita. Eu nu ma gandesc decat la persoana draga inimii mele si chiar nu mai dau nici o importanta sarbatorii in sine. Sper sa fim sanatosi si sa ne bucuram de viata atat cat putem, si sa putem trece cu bine peste toate greutatile. Si poate ca ar fi mai bine sa ne hranim si sufletul cu ocazia sarbatorilor astora in loc sa ne imbuibam burtile ca de obicei.

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @