Propagandistii se bat in anchete jurnalistice

     Propaganda basista si propaganda anti-basista se bat in anchete si dezvaluiri. Bineinteles ca nici una din ele nu-si ataca binefacatorul. Asa ca Antena3 se ocupa in draci de Nana si de fratele lui Basescu iar labe1 latra fara oprire de ceva zile de terenurile si firmele lui Voiculescu. La fel cum labe1 nu indrazneste a sufla vorbe despre fratele presedintelui, nici Antena3 nu s-a apucat sa dezbata povestea afacerilor lui Voiculescu. 

     La fel cum la Nana s-au facut mismasuri pentru a comasa niste terenuri pentru ca mosierul Traian sa nu se incurce cu mizilicuri, la fel se spune ca Voiculescu ar fi facut mismasuri pentru a arenda niste terenuri de la stat. 

     E indubitabil ca si impartialitatea jurnalistica s-a dus dracu' cand ii vezi pe fiecare din artizanii propagandelor cum isi macelaresc victimele, insa ambii pretind ca sunt detinatorii adevarului si dreptatii. 

     In timp ce Gadea adopta stilul serios-agresiv, aruncand cu ironii si pamflete ajutat si de Ciuvica sau Badea, Turcelu isi aduna cate-o gasca de basisti in studio, strambandu-se zemflemitor si cu un aer de scarba si superioritate la fiecare vorba. 

     Diferentierea se face la cine face propaganda, cum si cu cine o face si in favoarea cui. Din punctul meu de vedere substratul problemei nu e cum anume isi conduce Gadea emisiunea, cat de mult tipa Badea, cat se stramba Turcescu, cat rahat mananca Pora sau cat de evidente sunt buzele doamnei Puscalau in curul lui Basescu. 

     Substratul problemei sta in evidenta faptelor, in ceea ce vedem si auzim si singuri si putem judeca si fara ajutorul propagandistilor. Evidenta discursurilor mizerabile si amenintarilor evidente ale presedintelui, evidenta inregistrarilor tiganilor care n-au fost facute de Gadea si nici de Badea, evidenta fraternizarii excesive cu clanurile interlope de tigani, ca nu antena 3 l-a impins pe Basescu sa se duca in mijlocul lor unde nevaste-sii ia-u fost daruite o salba si un costum de tiganca, evidenta crizelor de isterie ale lui Antonescu si a mizeriei pe care a facut-o dupa alegerile europarlamentare, nesimtirea si magaria cu care forma de viata Elena Udrea se exprima in spatiul public si exemplele pot continua.

     Or fi avand si Voiculescu, si Ponta problemele lor, or fi mintind, Voiculescu o fi facut tot felul de lucruri ilegale, Gadea o fi partinitor si poate ca sunt foarte multi ipocriti in toata povestea asta. Din pacate insa, basistii au depasit cu multe multe trepte nivelul jigodismului, marlaniei, atacului la persoana, furtului, insultelor la adresa romanilor, injuriilor si mai ales dezastrului pe care l-au facut tarii.

     Ma intreb despre ce e vorba de fapt in cazul basistilor. De ticalosie sau convingere? Sunt convinsi de jegul pe care il promoveaza sau sunt platiti pentru asta? Unii ar spune ca ar fi evident, eu nu sunt atat de sigur. 

     Oamenii de bun simt vad mizeria si o trateaza ca atare. Si o data si-o data jegul pe care basistii l-au aruncat in societate in ultimii 8-10 ani se va intoarce impotriva lor si inca am speranta ca societatea asta se va trezi din letargie si lene. In alte state politicienii jegosi sunt prinsi si batuti pe strada. Oameni puternic revoltati apar incet incet si pe la noi. Iar de la scuipat acesti mizerabili isi vor atrage pe viitor si alte probleme. Nu sunt de acord personal nici cu un scuipat daramite cu lucruri mai grave, dar din nefericire lucrurile in politica au luat-o razna iar atitudinea jegoasa fata de romani e din ce in ce mai raspandita printre politicieni. 

     Cer fac tinerii educati si intelectualii? Refuza sa mearga la vot. Lasa votul pe baza babelor si mosilor de la tara care nu stiu nici in ce an sunt sau care intrebati cine l-a omorat pe Iisus spun ca n-au fost acolo sau ca nu se uita la televizor. Refuza sa voteze dar au tupeul sa comenteze evenimentele politice chiar cu o efervescenta violenta. Sa va fie rusine ca va complaceti in mizerie. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @