Profesionistii trebuiesc .....supravegheati !

     Mai exista CTC-u? Stiti voi, controlul tehnic al calitatii, nu formatia de hip hop care umple pana si paginile wikipedia. Daca nu, atunci sigur ar trebui sa-l reinfiintez cu mine drept director.

     Nu reusesc sa pricep de ce trebuie eu, care nu ma pricep nici la montat aer conditionat, nici la tamplarie, nici la montat termopane sau zugraveli, sa supraveghez si sa corectez pe unul care se pricepe, unul profesionist? De ce trebuie sa-i spun eu unde n-a facut bine si trebuie refacut? In ritmul asta mai bine invat eu cum se face si o fac singur.

     Ultima isprava a fost a celor care au montat rama de termopan la bucatarie. Geam nu s-a pus decat sus iar in partea de jos plase, asta din cauza convectorului care e inca pe peretele interior al apartamentului. Zis si facut, vin oamenii intr-o prima faza si monteaza rama. Au montat-o impecabil, cum sunt f curios am stat langa ei sa ma uit. 

     Mama a chemat apoi un zugrav sa faca o margine. Cum pe unii ii mananca undeva, s-a apucat sa faca o chestie simandicoasa cu polistiren si coltar de metal si normal ca marginea de afara a fost ridicata prea sus. Cand au venit cei de la termopane sa puna geamul si pervazul de aluminiu, eu nu ma simteam prea grozav si n-am mai stat langa ei sa vad ce fac mai ales ca au trebuit sa taie pervazul cu flexul si eu mai lipseam de acolo. I-am auzit "bombanind" ca marginea a fost facuta prea inalta pe dinafara dar nu mi-am imaginat ce au facut. 

     Au montat pervazul cu 5 suruburi pe tamplaria de termopan, din care a rezultat ca doar un surub era montat bine. Cand au pus plasele ei n-au vazut ca restul suruburilor imping in rama plasei fortand si balamalele, lasand si spatiu? Mai mult una din plase daca era impinsa usor se deschidea imediat. 

     Ok, inteleg ca poate nu au anticipat chestia asta, dar tu ca profesionist, cand constati ca s-a procedat gresit dar ca exista solutii, de ce lasi treaba asa? Si de ce trebuie sa vin eu care nu ma pricep si sa-ti spun cum se face?. A trebuit sa ma duc sa le spun ca suruburile pot fi puse mai jos in asa fel incat sa nu incomodeze plasele. Au facut un al doilea drum si au rezolvat problema. 

     Concluzia? Nu, nu sunt eu mai profesionist decat profesionistii, asta e clar. E pur si simplu nepasare. Asa ca, daca aduceti vreun profesionist prin casa, stati cu ochii pe el ca pe butelie. Foarte putini mai prefera lucrul bine facut. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @