Posta romana si regulile ei stupide

     Cand te duci la posta trebuie, in unele situatii, sa te inarmezi cu rabdare si sa iti impui un calm de zile mari. Niste reguli idioate, de acum cateva sute de ani, iti pot strica toata buna dispozitie.

     Am mai vorbit intr-un articol de faptul ca te obliga sa impachetezi coletele musai in hartie inchisa la culoare si sa le legi cu sfoara. Chiar astazi, cand am fost sa pun un plic recomandat, o domnisoara tocmai lua niste colete, evident legate cu sfoara, in care se aflau niste carti. Cum de stiu? Pai sfoara sfasiase acea hartie in cateva locuri si practic se putea intampla orice, inclusiv sa se ude cum am patit eu cu un CD acum ceva vreme. 

     Dar sa revin la plicul recomandat. Destul de voluminos, un plic format A4, trimis cu confirmare de primire. Ma asteptam sa coste aproximativ 14 lei, problema era ca suma trebuia decontata pe o firma, iar la destinatar, pe plic, scria alta firma. 

     Ii atrag atentia domnisoarei de la ghiseu ca as dori sa faca chitanta pe numele firmei indicat de mine, scris de altfel si pe confirmarea de primire, si ma anunta ca nu e regulamentar si ca numele firmei inscrise ca expeditor si numele scris pe confirmare e musai sa fie acelasi, chiar daca se indica o alta adresa pentru inapoierea confirmarii. (V-am ametit deja?) 

     M-am enervat peste masura si i-am spus-o verde in fata ca nu mi se pare normal si ca nu ar trebui sa visez regulile astea, mai ales ca vedeam ca nu imi da nici o solutie si se stramba la mine repetand ca nu e corect. 

     Pana la urma, vine o doamna mai calma, si imi spune ca singura solutie e sa cumpar alt plic si sa scriu toate denumirile la fel cu cea care doresc sa apara pe chitanta. Evident ca a trebuit sa-mi sun colegul care mi-a dat plicul, sa-l intreb daca are vreo importanta ce expeditor e trecut pe plic, evident ca mi-a spus ca data trecuta n-a zis nimeni nimic....Ce sa cred? Ca idioata isi aduce aminte regulile cand vrea?

     Nu mai spun ca m-a pus sa scriu expeditorul in coltul din stanga sus, musai, deoarece colegul il scrisese in dreapta jos unde trebuie trecut destinatarul. Aide na! Adica factorul postal citeste cu ochiu' stang doar expeditorul si apoi cu ochiu' drept vede doar destinatarul? 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @