Piticu insista sa fie prost

     Cine a urmarit Eurovisionul de acum doi ani parca, l-a vazut pe Piticu in toata splendoarea prostiei sale. Desi lumea ii atrage atentia ca scrie tot felul de tampenii, el insista si insista si tot insista. Si eu nu ma pot abtine sa nu-l plesnesc cu inca o atentionare ca-i mai prost ca noaptea. La valoarea lui n-ar mai trebui in anul de gratie 2014 sa isi boleasca ochii la ProTV la filme. Exista HBO, Cinemax, DigiFilm, da-o dracu de treaba. Da na...sa zicem. Si ce-l deranjeaza pe mnealui? Ca pe data de 19, ProTV a difuzat un film care iete ce sa vezi, pe varianta HD a postului se vede naspa. Ca nu era HD si ca pana si un parlit de pe youtube isi urca videoclipurile in formatul asta. 

     Bai nene. Filmul difuzat pe 19 iunie e din 2005. In specificatiile tehnice spune clar ca s-a filmat pe 35mm. Daca ne uitam la un film cum e Thor The dark world din 2013 vom observa urmatoarea mentiune la "negative format" Codex ARRIRAW (2.8K) Redcode RAW (5K). Nu stiu ce naiba sunt exact alea da' scrie RAW, si cand e vorba de RAW cred ca toata lumea intelege ca poate fi mai apoi emulat pe HD, 3D si ce mai vreti voi. 

     Ba nea Piticu, inainte sa scrii, da-te cu capu de-un perete poate-ti revii. Daca un post de televiziune transmite in format HD asta nu inseamna ca e obligat sau poate sa transmita absolut totul in format HD. Da n-oi vrea sa-ti transmita si Casablanca in HD? Pe decodoarele digitale HD exista o setare numita Center prin care reglezi vizionarea acestor filme. Acel simplu buton iti va afisa filmul pe tot ecranul. Bine, nea Piticu e hipster sau ceva, unu d-aia care se uita la transmisia tv pe monitorul de la PC. 
Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @