Ovidiu Anton alt artist ce profita de tragedia Colectiv

     Eu nu sunt, n-am fost si nu voi fi vreodata impresionat de povestea din spatele unei piese sau unui artist prezent intr-un concurs indiferent daca e vorba de un concurs de talente sau competitia eurovision. Si nu mi se pare corect sa fiu impresionat de povestile lacrimogene in mod special si mai ales de grefarea unui artist pe un eveniment tragic. 

     Ovidiu Anton a gasit de cuviinta sa mentioneze in prezentarea difuzata inaintea interpretarii live din semifinala ca piesa sa e facuta in timp ce erau proteste in strada. Mi se pare absolut mizerabil sa cauti simpatie, sustinere si voturi afirmand practic ca piesa ta e un mesaj legat de acele evenimente. Desigur ca, apostrofat de mine pe facebook, Ovidiu a fost extrem de dual in reply-ul sau spunand ca nu si-a legat participarea la concurs de acea tragedie, insa in acelasi timp spune ca nu a afirmat dar nici nu a negat. "Am compus-o cand toata tara protesta si va ramane un manifest artistic, macar eu am facut ceva"

     NU domnule Anton, altii au facut CEVA. Statul a platit sute de mii de euro spitalizatilor pentru tratament, medicii au stat si 12 ore in picioare incercand sa-i salveze nu mai spun de cei care au tras efectiv trupurile afara din incendiu salvandu-i pe unii cel mai probabil de la moarte sigura. Dumneata n-ai facut absolut nimic. O melodie manifest nu salveaza vieti domnule Anton. Banii si medicii salveaza vieti. Distrugerea sistemului de spagi date pentru a inchide ochii la nereguli salveaza vieti. Plata unui bilet de intrare intr-un club pentru ca acel club sa-si permita materiale de constructie mai bune salveaza vieti. Si lista poate continua. 

     Unde sunt rockerii tai, domnule Anton, cand acum mor bebelusi si copii si se imbolnavesc altii in continuare? Unde sunt protestele oricui din strada pentru acesti morti? Sau nu sunt destui? N-au facebook, nu sunt rockeri si nu se duceau in centrul vechi, nu ?

     Nu, nu trebuie sa justifici ceea ce simti. Dar cred ca a face o declaratie foarte clara cu privire la ce anume vrea sa transmita piesa, legand-o de o tragedie, este indecent si imoral. Da, evident, asta ar mai fi lipsit sa pronunti si cuvantul "Colectiv". Dar atunci toata lumea protesta din cauza acelei tragedii, sa ne ierte domnul Anton daca nu toti suntem ipocriti sau prosti. 

     Pe de alta parte, intr-un mod surprinzator, desi concureaza de mai multi ani la rand cu niste piese de-a dreptul plictisitoare, fix acum Ovidiu Anton vine cu o astfel de piesa, mult mai puternica, mult mai bine inchegata compozitional si totusi nu ii ajunge. A simtit nevoia sa mizeze pe o emotie generala si asta e incorect, oricat s-ar "scuza" Ovidiu ca nu are de ce sa-si ceara scuze pentru ceea ce simte. 

     Daca doreai sa fii decent si sa nu legi piesa in mod direct de tragedie, era suficient sa pastrezi genul de declaratii ce apar in cele cateva prezentari video pe situl eurovision. Acolo NU ai spus ca e o piesa compusa in timpul protestelor. Acel cuvant "proteste" nu apare acolo. A aparut in mod convenabil fix inaintea prestatiei live. Mie mi-ar fi fost rusine sa fac asta, dar e evident ca altora nu le e rusine sa faca orice pentru a castiga. Si asta e dreptul MEU de a opina cu privire la toata povestea asta. 

     Atat timp cat protestele au fost generate de tragedia din clubul Colectiv si s-a spus "coruptia ucide", nu era nevoie sa fie spus mai mult. Sau oare vrea Ovidiu Anton sa ne spuna ca s-a referit 100% doar la protestele ciobanilor? Ce alte proteste au mai fost? Da de ce nu a scris nimeni o melodie manifest cand se protesta pentru pensii? Mor batranii de foame, mor bebelusii de boli nedepistate, dar sa dea dracu sa moara rockeri intr-un club ca iese cu scantei. Ipocrizie dragilor. Va place sau nu, asta e cuvantul. 

     In rest? Una din singurele 4 melodii de calitate din concurs.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @