Nikon D3100 (dumb) Unboxing

     Ieri pe vremea cand altii asteptau sfarsitul lumii, la ora 11 F64.ro isi astepta clientii cu o reducere de exact 11% la toate comenzile si cum nici iVox si nici alt voucer nu imi putea oferi asta am decis in sfarsit sa-mi cumpar aparatul Nikon preferat. Am ales Nikon D3100 cu un Tamron 18-200 si un card Transcent 8Gb clasa 10 de viteza.

     Azi a venit si cu multa stangacie am filmat un unboxing cam inutil in doua parti. Nefiind deloc obisnuit cu montarea unui obiectiv pe un aparat slr, am oprit filmarea inainte de montarea Tamron-ului. Oricum ati fi ras daca vedeati, parca tineam in mana cel mai fragil diamant care se putea sparge in orice moment. Dar am reusit si apoi am reluat filmarea. Cred ca cel mai bine din toata treaba asta se vede cum se face zoom pe obiectiv, eu fiind un fan al obiectivelor care imi permit o apropiere considerabila de obiectele indepartate. De altfel obiectivul are un zoom de 11x si se foloseste exceptional la realizarea fotografiilor tip macro.

     Geanta aleasa nu e un Tamrac dar e comoda si incapatoare avand un separator intern detasabil si un interior placut la atingere. Spre deosebire de pachetul propus de F64 care includea acest obiectiv Tamron, am ales dupa cum am mai spus un memory card clasa 10 pentru ca e mai rapid si permite si filmare full HD, care este posibila cu acest aparat.

     Obiectivul Tamron 18-200 nu e facut pentru super macro dar nici pentru genul de macro cu care ma obisnuise compacta. Aparatele compacte trebuiesc apropiate foarte mult de subiect, la super macro fiind nevoie de doar cativa centimetri distanta. Cu obiectivul Tamron, D3100 face fotografii macro in modul focus manual, cu blurarea fundalului fiind nevoie de reglajul manual al zoom-ului, focusului si distantei fotografului de subiect. Avantajul major insa il reprezinta rapiditatea si stabilizarea de imagine impecabila in cazul acestui gen de fotografii care nu era posibil la compacta mea fara trepied.

     Dezavantajul oricarui DSLR in fotografierea de interior a obiectelor asezate pe suprafete plane este umbra pe care o lasa obiectivul in fotografie la utilizarea blitzului built-in. Evident ca nici un fotograf semi-profesionist sau profesionist nu se incurca cu un astfel de blitz dar pana una alta mai exista si cropping.

     Am tot felul de moduri blitz functie de optiunea de fotografiere aleasa, va dura o vreme pana sa ma obisnuiesc cu ele si cu diversele tipuri de expunere. Deocamdata, pana cand ma obisnuiesc cu el, va arat primele fotografii macro pe manual focus desigur si evident clipurile foarte dumb and dumber cu "unboxing-ul". Nu rade!

 

macro nikon d3100 adrian alexander
macro nikon d3100 adrian alexander
macro nikon d3100 adrian alexander
 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @