Motocoasa nu-i pentru ghiorlani

     Romanu' isi emanicipeaza sculele da nu si obiceiurile. Si mai cu chiu cu vai, a aparut si la noi ghiorlanu de bloc, posesor de masina de tuns iarba sau de motocoasa. 

     Am trecut zilele astea pe langa un bloc cu o zona verde generoasa, atat de generoasa incat pe trotuarul din dotare nu pot merge doua persoane una langa alta. Intr-unul din tarcurile imprejmuite cu ce i-a picat la-ndemana, un nene cu burtoiul pe dinafara rasturnase o masina de tuns iarba si-o cata de oua. Incerca sa curete ceva care se prinsese intre lame si cum treceam am privit zona pe care individul dorea s-o spilcuiasca. O iarba obisnuita, cu infuzii imbelsugate de buruieni, crengute, praf, pietre destule si ceva gunoaie. 

     Acum ceva saptamani, chiar la blocul vecin era un alt destept care isi tundea de zor iarba cu o motocoasa de data asta. Inutil sa mai spun ca zgomotul se auzea de la doua strazi distanta insa domnu n-avea nici un stres. Zona pe care o "barbierea" era ceva ceva mai spilcuita doar ca terenul nu era tocmai drept, iarba era destul de putina si o parte din iarba taiata zburase dincolo de gard pe trotuar. Sa nu credeti ca a si maturat dupa. 

     Eu la gazon nu ma pricep foarte bine dar stiu ca masinile de tuns iarba sunt facute tocmai pentru gazon si pentru suprafete suficient de regulate incat operatiunea sa se desfasoare fara probleme. In plus gazonul spre deosebire de iarba obisnuita creste mult mai des, din cate stiu reactioneaza cu totul altfel la taiere iar cine are gazon ma indoiesc ca are pietre , crengute sau buruieni prin el. 

     Motocoasa saraca e mai putin pretentioasa privind terenul sau genul de iarba pe care-l taie, din punctul asta de vedere fiind de fapt instrumentul ideal pentru ajustarea ierbii obisnuite fiind manevrata manual astfel incat taietorul decide inaltimea de la care taie cat si zona in care taie mult mai precis, putand sa intre cu o motocoasa si in zone inaccesibile unei masini de tuns. Indiferent insa de capul de taiere, fie el cu fir sau cu lama metalica cu 4 dinti, nu te-apuci sa tai iarba plina de pietre si gunoi. 

     Ghiorlanu de bloc nu stie sau nu vrea sa stie toate astea sau pur si simplu e limitat si mintea aburita de alcool nu mai proceseaza. Asa ca-si ia scula mai curand sa arate vecinilor cat de smecher sau de modern e el, de altfel acelasi motiv pentru care orice ghiorlan de bloc ce isi odihneste basanaul la parter isi cumpara cate un cort din ala de cel mai prost gust sub care sta vara la un mic, chit ca-i de plastic si vantul sta sa i-l darame. 

     Da mai stau si ma intreb, la cati maidanezi si matze sunt pe la noi libere prin batatura, ce te faci de nimeresti cu motocoasa in cacat? 

    Asa ca eu unul propun o scula mai potrivita pentru romanasi - BOCOASA. 

     

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @