Minciuni marca Flanco

     Cred ca toata lumea e deja intoxicata de reclamele Flanco cu mega returnarea lor de TVA. Mai precis ei pretind reducerea preturilor cu valoarea TVA-ului si acordarea unui voucher de cumparaturi de fix 500 ron. 

     Daca va uitati pe situl Domo veti observa ca toate produsele au un pret vechi (taiat) si un pret nou, desigur mult mai mic. Si am luat un exemplu : Televizor LED LG 32LE4500  pret vechi: 2349, pret nou: 1889. Adaugand 24% la noul pret il cam obtinem pe cel vechi.

     Dar, fiindca nu imi place sa scriu nedocumentat, am sunat la Flanco sa ii intreb daca aceste doua preturi au vreo legatura cu returnarea lor de TVA. Mi s-a spus ca situl nu are nici o legatura cu magazinul, desi procentul de reducere de pe site e practic identic. Operatoarea mi-a spus ca reducerea tva-ului se aplica pretului de raft din magazin. Te duci cu produsul de x lei si la casa platesti cu 24% mai putin din x. Si atunci am intrebat : care este pretul de raft al televizorului in cauza? Raspuns: 2479, mai putin 24%, vreo 1950 si ceva, n-am mai retinut al doilea pret exact, deci cu cateva sute de mii mai mult decat pe site.

     Puricand conditiile promotiei si ajungand la voucher, acesta nu poate reprezenta mai mult de 20% din valoarea altei facturi. Mai multe insa puteti vedea si singuri aici. Spicuind insa cel mai important element, voucherul nu poate fi folosit conform regulilor decat pentru produsele IT si electronice. De ce nu si electrocasnice? Mister.

     Unde vreau sa ajung? Televizor LED LG 32LE4500 Pret DOMO.ro: 1.682,01 lei (TVA inclus). Cu 200RON mai ieftin decat la Flanco cu toata returnarea lor de TVA.

*titlul articolului este relativ la realitatea costurilor practicate pe piata pentru acelasi produs. Pentru mine minciuna e reprezentata de ideea indusa de Flanco conform careia campania lor e avantajoasa, fapt demontat cu dovezi. Faptul ca dai pentru televizorul in cauza mai mult cu 200 ron doar pentru a ti se da un voucer de 500 ron pe care oricum nu il poti folosi decat pentru 20% din valoarea altui produs mi se pare atat dezavantajos cat si scandalos.

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @