Mesaj catre Madalin Ionescu

     Nu urmaresc si nici n-am urmarit mai mult decat rubrica Iuliei Albu de joia, emisiunea wow biz. Am vizionat ocazional unele din emisiuni, auzind tam-tamul facut pe facebook sau existand rare cazuri in care nu era vorba nici de pitipoance nici de manelisti. Suficient cat sa-mi fac o idee despre acest show infect. Cu atat mai putin urmaresc facebook-ul vreunuia din prezentatorii sau prezentatoarele emisiunilor de tabloide. Insa azi mi-a atras atentia un text publicat pe fb de Madalin Ionescu si preluat de catavencii. 

          “Mesaj adresat ipocriților și naivilor care semnează petiții online împotriva show-urilor TV de tip tabloid!… Oameni buni… tabloidul de succes este făcut de oameni foarte deștepți! Este un gen de presă care atrage un public foarte larg! (…) Acest show deștept, Wowbiz, binedispune, generează emoții, ridică probleme de viață (într-o manieră senzaționalistică, da!), stîrnește controverse, generează fantezii și fascinație! Dă puțină culoare vieții celor care îl urmăresc! (…) Așa erau și poveștile fraților Grimm! Senzaționale!” (Facebook, 1 octombrie)

     Dupa ce ani de zile ni s-a aruncat in fata mizeria cum ca de fapt toata lumea asculta manele, observ ca multitudinea de critici adresate acestor emisiuni ii face pe prezentatorii lor sa ne faca ipocriti si naivi, spunandu-ne mai mult sau mai putin direct ca de fapt ne uitam, ba chiar ne si place, si sa nu mai comentam atat, ca ei au audienta pan' la cer si un public foarte larg. 

    A vorbi cu atata emfaza de tabloidul de succes e fix ca si cum ai analiza doi cacati si a determina strict chimic care e mai bun. Dar cacatii raman tot materii fecale, sunt tot de diverse nuante de maron si put. 

 

     Daaa, in ce priveste fanteziile, recunosc, imi generaza niste fantezii....Ma uit asa la pitipoancele alea tunate, cu buzele ca de broasca, tenul ars sub lampi si sani falsi si imi amintesc cum disecam broastele alea cu ochii bulbucati la biologie. Mai apoi am o fascinatie teribila pentru baragladinele care urla la tv de parca s-ar afla in cort. Si nu in ultimul rand, trebuie sa fiu de acord ca wow biz generaza emotii. Astea fiind greata, scarba, dispret si o senzatie de voma. 

    Cred ca genul asta de emisiuni nu poate binedispune decat o persoana cu intelect redus, care nu citeste, nu asculta o muzica si daca din greseala comuta pe History are impresia ca sta sa-i crape capul. Cred ca ridica probleme de viata doar pentru cei inca foarte creduli care n-au inteles ca aproape toate subiectele sunt regizate. Iar de generat fantezii...poate pentru barbatii de joasa speta care pot considera ca tunatele alea sunt frumoase sau sexy.

          Pe mine insa ma deranjeaza cel mai mult povestea asta cu ipocrizia. Nu, domnu Madalin, nu suntem toti si nici macar cei care au facut petitia aia, ipocriti. Exista foarte multi oameni educati, cu bun simt sau chiar realmente destepti care nu agreeaza mizeria pe care dumneata o numesti "show destept" sau " tabloid de calitate". Daca n-ar exista, nu s-ar mai retransmite tone de posturi de film, lifestyle sau posturi informative despre natura, istorie si civilizatie in general. Nu, nu suntem ipocriti cand unii dintre noi spunem ca preferam sa citim o carte sau sa comutam pe History. 

      Insa nu e nevoie nici sa ne insultati, nici sa va inflamati, din ce vad eu, oameni cu intelectul redus, manelisti si oameni saraci cu duhul sunt cu duiumul si nici o petitie nu va va face sa va pierdeti slujba. La vov baz tigani, la Teo tigani, la reality showurile alea care recunosc ca-s regizate, tiganie... ce sa zic. Un post care a ajuns sa faca cinste numelui. 

     Canal. 

     Multa sila si dezgust din partea mea. 

     Am totusi o intrebare absolut justificata. Ce fel de inteligenta denota comparatia asta intre senzationalismul unei emisiuni cu pitipoance si povestile fratilor Grimm?


Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @