Live messenger - a pain in the ass

Majoritatea ( insemnand 90%, si cred ca procentul e mic ) utilizatorilor de messenger din Romania folosesc yahoo messenger, evident cu tot cu yahoo mail si restul aplicatiilor si siturilor dezvoltate de yahoo. Inainte de a incepe sa lucrez la magazinul de calculatoare auzisem de la unchiul meu care sta in Franta ca ei folosesc preponderent MSN-ul dar si alte servicii de mail furnizate de providerii de net sau de anumite situri, cum ar fi wanadoo.fr. In Anglia de asemenea stiam ca se foloseste Live Messenger la fel de mult cum se foloseste la noi Yahoo. Pana aici totul ok, desi nu pricepeam care e spilul utilizarii MSN-ului, oricum nu ma interesa prea mult.

Cand am inceput sa instalez windowsurile, destui clienti care comunicau cu rudele din afara au cerut in mod express instalarea Live Messenger. Stiam mai de mult ca MSN-ul si-a schimbat denumirea in Live Messenger dar pana nu m-am lovit de el nu mi-am imaginat cat de greu se poate instala. Gigeii de la Microsoft s-au gandit sa il doteze cu version self awareness cum am zis eu sa denumesc fenomenul, Cu alte cuvinte, indiferent ce anume vrei sa instalezi ( si eu bineinteles aveam pastrata pe pc o versiune de MSN free ) imediat ce vrei sa dai login iti spune ca nu poate porni pentu ca vrea ultima versiune si te intreaba daca vrei s-o descarci. Daca dai yes si nu ai ultimele update-uri de la Microsoft te-ai ars. Spune ca nu are ultima versiune de windows update manager sau ceva asemanator si s-a dus pe copca tot. Mi-au venit clienti cu windowsuri modificate si rasmodificate, si pe unele marca Xperience am avut surpriza nici sa nu il recunoasca drept SP2, desi clar asta era.

In conditiile date chiar nu vad obsesia celor din afara in folosirea unui program care tine cu tot dinadinsul sa ai cel mai nou windows posibil, ca pe SP2 clasic sigur nu merge decat cu toate update-urile la zi, if you catch my drift |-| Evident clientii nu pricep "si cum? pentru Live Messenger trebuie reinstalat tot windowsul???" Pai nu-mi spuneti mie: ori pichetati sediul microsoft, ori puneti curu lenes al rudei din strainatate sa-si instaleze yahoo. Adica noi trebuie sa ne chinuim sa instalam mizeria aia de program doar pentru ca la ei se foloseste in masa ( ceea ce oricum e un SF pentru mine ) si el nu poate sa stea doua minute sa instaleze yahoo messenger care e free si in plus much more user friendly. :!:

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @