Liana Stanciu a avut o prestatie jalnica

     Cu Mironel Impopotonel si Geanina Gaina dati afara din TVR, am ramas pe cap cu Liana Stanciu sa ne "traduca" Eurovisionul live. Absolut oricine si chiar orice e mai bun decat interminabilul latrat si ras schizofrenic cu care ne blagoslovea doamna Corondan, numai ca Liana Stanciu s-a descurcat absolut jalnic la capitolul tradus. Noroc ca prezentarea fiecarei piese nu e o mare filozofie dar in rest a fost un dezastru. In general prezentatorii sunt in pom, nefiind traducatori profesionisti, dar Liana Stanciu abia daca a tradus 10% din ceea ce s-a vorbit, restul fiind ba "un joc de cuvinte" ba "desigur o gluma". Cred ca TVR ar trebui sa renunte si sa aduca un traducator profesionist in timpul transmisiilor live. Si asa oricui vorbeste ii auzim doar vocea asa ca nu trebuie sa fie nici telegenic si nici agreabil, trebuie doar sa traduca. 

 

    Da da, stiu, Mironel Impopotonel declara pentru ziare ca a plecat din tara din cauza rautatii si invidiei. Da mama, invidiosi au mai fost toti pe lipsa ta de talent, pe coafura care arata a blana de oaie, pe moaca inrosita ca de palme sau de vodca, pe glumele proaste si rasul de capra beata, si mai ales eram ai dracu de invidiosi pe felul in care ai dat de pamant impreuna cu Geaninuta de absolut toate prezentarile Eurovision din ultimii ani. Stai mataluta cu Miguel acolo in Anglia ca aici "e numa gelosi".

 

     In rest imi pare rau sa anunt ca-s bun. In afara de Austria, toate preferatele mele au intrat in marea finala, chiar daca au existat mari dubii cu privire de exemplu la Olanda a carei piesa pare mai degraba coloana sonora a unui film. 

    Am fost foarte foarte dezamagit de prestatia lui Ryan Dolan care a falsat infiorator, dar si de Roberto Bellarosa care s-a descurcat foarte prost live. In plus, paradoxal, ambii au avut o interpretare live cu totul diferita de tonul vocal pe care pareau sa-l aiba in clipuri. Daca in videoclipuri ambii pareau sa aiba o voce destul de baritonala, cu un ton gros, in semifinale au cantat de asa maniera ca am avut senzatia ca cineva s-a jucat cu butonul de inalte pe microfon. Din fericire au trecut amandoi in finala (Irlanda si Belgia) insa tare mi-e ca nu vor capata un loc fruntas. In schimb tot felul de piese absolut penibile au fost interpretate de niste voci exceptionale. Asta e, vom vedea sambata cum decurg lucrurile. 

     In ceea ce priveste organizarea Suediei, scena arata foarte bine dar comparativ cu alti ani nu mi se pare nici la fel de spectaculoasa si din pacate nici la fel de mare. Prezentatoarea suedeza, o actrita de comedie, a fost foarte buna si foarte amuzanta, ceea ce a compensat destul de bine o deschidere a show-ului total total neinspirata. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @