Homofobi, prosti sau ai dracu?

     Urmarind reactiile homunculilor homofobi la adresa initiativei bagatorului de seama Cernea, imi trec mai multe lucruri prin minte gen: sa moara si relatia vecinului, sau ce te uiti in cur ce te uiti in cur ce te uiti in curtea mea, parca tu n-ai cur....

     Trecand peste mistocareli, incercam sa-mi dau seama de ce homofobia e intr-o mare masura prost inteleasa si are o argumentatie foarte ciudata in mintea multora. Dar sa vedem o definitie si o precizare cu privire la homofobie. Citez:

Homofobia este o fobie (aversiune sau teamă patologică care se manifestă printr-o discriminare sau ură față de persoanele cu o orientare sexuală alta decât cea heterosexuală, în principal față de homosexuali. Homofobia este o atitudine discriminatorie care nu se limitează la o aversiune afișată față de homosexuali. Persoanele homofobe, sunt în general, și mai agresive decât celelalte față de homosexuali. Psihanaliștii au considerat multă vreme că homofobia, adică aversiunea și ostilitatea față de homosexuali, este rezultatul unei homosexualități reprimate, adică homofobii sunt homosexuali care își ignoră această natură.

     Acu' poate citesc eu gresit da pare-mi-se ca acolo scrie aversiune sau teama patologica. Vreti musai sinonimul cuvantului patologic? Ei bine sa folosim un sinonim - aversiune sau teama bolnavicioasa. A bun, deci in timp ce homosexualitatea nu mai este de mult considerata o boala, altfel pare ca sta treaba cu homofobia. 

     Definind cuvantul aversiune, avem sinonimele scarba, dispret, repulsie. "Ura este un sentiment puternic, nestăpânit, de antipatie intensă sau de dușmănie față de cineva sau de ceva. Ura poate fi considerată ca forma extremă a disprețului sau a antipatiei."

     Cu alte cuvinte, argumentele care ar trebui sa sustina antipatia, dispretul, hai daca e in forma extrema, ura fata de homosexualitate, ar trebui sa fie proprii acestor sentimente. 

     Inca o mica divagatie care are insa mare legatura. O fobie este o aversiune sau teama patologica. Altfel spus, o atitudine bolnavicioasa si excesiva din motive irationale, fara o justificare solida. 

      Si vin argumentele tampe, cretine, imbecile si care nici macar nu tin de patologic ci de o prostie greu de inchipuit intr-o societate moderna. Recte de ce nu ne plac homosexualii? Ba daca n-o sa-ti raspunda 99% din cei intrebati acelasi lucru tamp sa-mi zici mie cutu. Argumentul suprem e ca nu e normal, ca asa zice biblia, biserica, Dumnezeu si Puiu Hasotti. 

     Stai putin pai nu era vorba ca nu ne place ceva atunci cand avem argumentele proprii si justificate pentru treaba asta? Uite mie nu-mi place grepfruit-ul fiindca e amarui. Asta presupune ca la un moment dat m-a interesat sa-l consum, am incercat si nu mi-a placut. Da, dracului, nu ma apuc sa interzic grepfruit-ul ca nu-mi place mie. Si prin analogie, l-a obligat cineva pe primaru' Constantei sa se futa-n.....ca zise ca-i rupe picioarele lui Cernea daca-l prinde in Constanta. Il atentionez pe domnu Mazare ca la mare la soare si cu atatea cluburi, e o colcaiala de homosexuali la mnealui in Constanta de numa numa. 

     De fapt am vaga impresie ca suntem tare ai dracu. Cum dracu sa lasam doi barbati sau doua femei sa se casatoreasca? Doar nu cumva o sa-i lasam pe altii sa fie fericiti. Doar ne iau aerul sau programarea la biserica eventual. 

     Pentru mine unul  e clar. Noi in general nu suntem un popor homofob in sensul real al cuvantului. Cam putini dintre noi sunt cei care declara ca-s scarbiti de asta. Suntem doar prosti, incuiati la mine si-ai dracu'. 

     Nu stiu dom' Becali daca suntem chiar asa blagosloviti ca traim intr-o tara ortodoxa. Avem niste preoti inchistati intr-o mentalitate arhaica, barbosi, nespalati, necizelati, ahtiati dupa bani, bautura si care si-o mai tragi si cu baietei duminica dupa slujba. Ma uit si eu asa doar la diferentele de ideologie si dezvoltare sociala de prin tarile in care catolicii sunt majoritari. Mare diferenta.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @