Gripa pandemica si teoria conspiratiei

     In ultimele saptamani, stirile despre gripa noua nu au contenit sa impanzeasca absolut toate canalele tv, de cele de stiri nu mai vorbesc, acaparand toate intervalele orare si semanand din ce in ce mai multa panica in randul romanilor si asa preocupati de ziua de maine, de ceea ce se intampla prin politica romaneasca sau de alegerile de care ne-am scarbit cu totul.

     Aparitia unor adevarate focare de gripa noua la Iasi si Bucuresti au amplificat lucrurile, spitalele au intrat pur si simplu in carantina, scolile se inchid iar oamenii au inceput sa cumpere si sa poarte acele masti chirurgicale care ne protejeaza si nu prea. China este campioana la purtatul acestor masti dar nu am crezut vreodata ca vom fi fortati de imprejurari sa purtam si noi asa ceva. Medicii spun, de altfel, ca purtarea acestor masti devine aproape inutila daca persoana stranuta sau tuseste la mai putin de un metru de noi. In Braila nu am vazut inca sa poarte cineva o astfel de masca desi inconstienta este la cote ridicate. Multi au depasit stadiul de inconstienta, stranutand sau tusind in plina strada fara a pune mana sau batista la gura, ceea ce denota deja rea vointa si nesimtire.

     Ceea ce este mai grav e faptul ca vaccinul e inca in teste, s-a ajuns la testarea pe persoane adulte si in concluzie nu putem inca beneficia de el. Chiar daca va fi lansat, autoritatile au spus ca il vor distribui mai intai personalului medical si elevilor sau studentilor din focare. Despre copii inca nu poate fi vorba mai devreme de ianuarie 2010. 

     Simptomatologia se aseamana intr-o anumita masura cu cea a gripei sezoniere. Pe site-ul stirileprotv.ro sunt mentionate insa modalitatile prin care putem face deosebirea intre cele doua:

tuse seaca, secretii nazale apoase, jena in gat, temperatura, atentie, intre 37,5-38,5 C si o stare de disconfort.

Daca, in schimb, aveti frisoane, febra de la 39 in sus, tuse, secretii nazale apoase, dureri in gat,  musculare, de cap si ale globilor oculari, atunci este vorba despre gripa sezonieraDiferenta este data, asadar, de dureri si frisoane!

In fine, daca aveti doar o usoara durere in gat, nasul este infundat sau curge usor, insa nu prezentati febra, sunt mari sanse  sa va fi "captusit" cu o viroza.

     In completarea panicii, vine si teoria conspiratiei.Diverse filmulete aparute pe internet vorbesc despre fel si fel de conspiratii, fiecare aducand argumente diverse in sprijinul uneia sau a celeilalte teorii. Cred ca deja jumatate din populatie suspecteaza un fowl play, o eliberare intentionata a acestui virus cu diverse scopuri. De aici se ramifica problema. Unii au pus totul pe seama unui complot al industriei farmaceutice, sau mai bine zis al mafiei din aceasta industrie care are astfel de castigat in plina criza. Altii au acuzat organizatiile secrete ca au eliberat acest virus pentru a diminua populatia, un genocid subtil cum s-ar spune. Altii merg pe urma vaccinarii, pretinzand ca aceste vaccinari nu au alt scop decat slabirea sistemului imunitar si modificari semnificative la nivelul acestuia. Implantarea de nanocipuri este si ea adusa in discutie.

     Speculatii sunt cu duiumul, cert este ca intr-un interval scurt de timp am avut de-a face si cu gripa cabalina, si cu cea aviara si acum cu o pandemie de gripa porcina. O mutatie naturala care sa duca la aparitia atat de rapida a unor tulpini gripale puternice este cu siguranta mult mai greu de crezut decat o "conspiratie de laborator". Ceva tot este adevarat printre atatea presupuneri.

     Sa fie vorba de experimente in trepte menite sa testeze timpii de reactie si vulnerabilitatile dupa care un virus mult mai puternic sa isi faca "aparitia"? Este un scenariu morbid si sinistru dar foarte plauzibil din punctul meu de vedere. Ne putem pune in acest context intrebarea de ce nu apeleaza direct la un virus care sa faca intr-adevar ravagii. O intrebare foarte buna care m-a facut sa ma gandesc si la faptul ca aceasta gripa noua poate fi, la o adica, 100% naturala. 

     Cei care adopta teoria conform careia ni se manipuleaza in mod grosolan sistemul imunitar ar face bine sa analizeze in primul rand alimentatia deficitara a peste 90% din populatia planetei care duce la o slabire rapida si sigura a imunitatii organismului si la milioane de decese anual. Propriul nostru regim alimentar si regim de viata ne este un inamic de temut care ne loveste cu cancer, infarcturi, imunodeficiente, ciroze, hepatite etc. Pe langa toate acestea, gripa porcina este o gluma buna. Conspiram singuri la propriul declin, nu cred ca mai e nevoie si de interventii din afara. Si totusi s-ar parea ca ele exista si lovesc intr-o populatie deja slabita si neajutorata.

     Deocamdata nu putem decat sa asteptam linistiti gripa si sa speram ca scenariul ultra-pesimist de 6000 de morti va ramane doar o gluma buna.

 

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @