Garda Financiara n-are ce cacat manca !

     Ani de zile nu au avut nici o treaba cu firma noastra, si de altfel nici prin imprejurimi nu am auzit prea des de controale si acum cu criza asta se pare ca trebuie musai sa isi umfle bugetul si sa aiba activitate.

     Si uite asa i-a mancat in cur sa se apuce de control acum doua saptamani, culmea, cand era si seful plecat din oras. Si ca niciodata au luat la rand toate magazinele de la parterul blocului nostru si au dat amenzi pentru orice aiureala. La noi contabila se ingrijeste mereu sa nu existe nereguli iar colega mea care tine contabilitatea primara e atenta pana la obsesie. Dar cand se doreste cu tot dinadinsul sa se gaseasca ceva, se gaseste.

     Au intrat pur si simplu in magazin, au intrebat la sictir ceva despre inchirierea de scutere, cel mai deranjant e ca au vorbit chiar la per-tu cu colega mea dupa care au anuntat cu emfaza ca sunt de la Garda si ca au venit sa faca un mic control. Colega le-a pus la dispozitie tot ce au cerut, au scos un raport de pe casa de marcat si s-au legat de faptul ca pe casa de marcat nu sunt introduse categorii pentru fiecare produs. Intr-adevar la noi sunt doua categorii mari setate si cu care se lucreaza preponderent - accesorii interne si accesorii externe. Partea cea mai importanta si practic nelipsita din cate stiu eu e sa verifice banii de pe raportul din casa de marcat cu banii din sertar, practic nici nu i-a mai interesat acest lucru . Conform programarii astazi contabila si seful au fost la ei cu tot cu actele pe 6 luni pentru o verificare mai amanuntita. In ciuda faptului ca nici in acte nu au gasit nimic, au dat 20 de milioane de lei vechi amenda pentru aiureala cu casa de marcat.

     La celelalte magazine au dat amenda pe loc fara prea multe discutii, la unul din ele am inteles ca pur si simplu au deschis sertarul cu bani si au cotrobait prin el la modul grosolan.

     In concluzie - evaziunea fiscala ia-o de unde nu-i in schimb amenda s-a dat pentru un rahat. Rahat pe care se pare ca vor sa il manance zilnic in ultima vreme. Va lipseste activitatea, domnilor? Sa va fie de bine! Aveti impresia ca nu se stie ca sunt sumedenie de agenti care va vara bani in buzunar ca sa inchideti ochii?

     Uitandu-se in registrul de control au vazut ca nu s-a mai facut control la noi de 4 ani. "Aaa pai cum de atata timp, altii sa aiba control si dumneavoastra nu? Nu e corect fata de ceilalti ( si adresandu-se colegului ) Adu actele din masina...." Si au intocmit raportul pentru panarama de casa de marcat.  Si uite asa cu acte si fara acte ne-am luat-o. Nu mai au ce cacat manca si acum se iau de toata lumea la rand ca sa isi faca norma.

     Sefu' bineinteles e negru de suparare si pe drept cuvant, iar pe mine intreaga situatie m-a scos pur si simplu din sarite. Pe ce ca o nenorocita de introducere de cod CAEN costa cat costa, pe ce ca iti platesti impozitele la timp, pe ce ca orice....in fine, sa te trezesti cu amenda de aiurea chiar e de cacat. De altfel azi am discutat si cu persoane de la alte doua magazine amendate si mi-au spus ca s-au comportat in acelasi mod si cu ele.

     Daca tot sunt la subiectul amenzilor i-as atentiona si pe furnizorii nostrii dragi sa mai puna mana sa eticheteze si in romana produsele ca fomistii de la protectia idiotilor, pardon a consumatorilor, asteapta si aia dupa cotitura. In rest, celor care tin musai sa isi justifice salariile, un calduros HAI SICTIR! 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @