FastPay - alta bazaconie online

     FastPay e un serviciu online de comandat coduri de reincarcare cartele telefonice. Pana aici, nimic neobisnuit pana cand faci analiza pe text a site-ului care e de-a dreptul hilar, stupid si complet ilogic. Sa analizam si noi un pic ce bazaconii se afla pe acolo.

"Sistemul nostru este unic in romania bazat pe un sistem de inteligenta artificiala care previne foarte eficient tentativele de frauda."

Ia te uita unde s-a aplicat un sistem de inteligenta artificiala, fix la cumparat reincarcari.

"O comanda dureaza maxim 48 de ore. Daca nu ati primit codul pe adresa de mail in acest timp va rugam sa ne contactati pe office AT nanotel DOT ro."

     Asta scrie pe prima pagina. Daca insa ne uitam pe pagina Intrebari, apare una si mai gogonata:

"In cat timp primesc codul de reincarcare ?
Timpul in care primesti codul de reincarcare este calculat de algoritmul nostru de inteligenta artificiala si poate dura de la 1 minut la 2 saptamani."

     Ultima data cand am calculat, maxim 48 de ore insemna doua zile, iar 2 saptamani insemnau 14 zile. S-a schimbat ceva in sistemul solar si nu inteleg eu? Ceea ce o firma serioasa ar fi trebuit sa specifice undeva pe site, oriunde, ar fi fost daca au contract direct cu acesti furnizori de servicii de telecomunicatii. Pentru a primi un cod de reincarcare intr-un minut, trebuie sa existe un sistem automatizat, dar nicaieri pe site nu se precizeaza daca sistemul e automatizat sau nu. Si daca este, de ce sa dureze 48 de ore? Pentru atunci cand nu mai aveti cartele de razuit? Pai in 2 zile ma duc de o mie de ori si singur sa-mi cumpar o cartela. 

     Pai daca vrei sa ai un sistem smecher trimiti creditul direct pe telefon bai bula mai ales daca ai "inteligenta artificiala" la dispozitie.

"Din pacate acest serviciu se adreseaza doar clientilor din Romania, deci nu vei putea plati cu un cont de paypal din strainatate."

     Recunosc ca la faza asta m-a spart complet. Eu credeam ca pay pal e un serviciu international la care atasezi un card din tara in care te afli. Cum adica sa fie cont de pay pal romanesc?? Are cineva balanta in Lei? Eu unul nu vad decat una in euro si alta in usd. Daca mie imi scapa ceva, sigur ceva din logica celor de la FastPay le scapa mai multe.

"Nu se accepta conturi de paypal care au adresa in alte tari sau nume suspicioase. In cazul acestor conturi bani vor fi returnati inapoi."

     Deci daca mailul utilizat de pay pal e gigiduru sau shukaru, nu e bine? Sau cum ar trebui sa sune ca sa fie suspicios? Dar jospicios?

     In ceea ce priveste datele de contact, situl afiseaza doar urmatoarele:

Adresa: Aleea scolii nr.8 bl.50 sc.A ap.10: E-mail: office@nanotel.ro Tel: 072-6266835 ( 072-NANOTEL ) 

      Pe situl Nanotel.ro se mai afla doar orasul si judetul. O firma serioasa, dupa uzante si in opinia mea, isi va afisa intotdeauna un numar de fix care garanteaza existenta unui sediu, un CUI, un J un RO, treburi din astea. In alta ordine de idei, situl Nanotel nu e deloc pus la punct, ba cand dai click pe prima pagina pe linkul Prepay Credit, iti va afisa o mare muie denumita NotFound. Nu mai vorbesc de butoanele "read more" sau "visit portfolio" afisate sub cele doua trei vorbe afisate despre serviciile oferite de Nanotel. 

     Eu nu pretind ca firma e neserioasa, eu nu am facut decat sa analizez modul in care ea a catadicsit sa se prezinte, un mod total neprofesionist in opinia mea. In fond si la urma urmei, mi se poate intampla sa platesc niste bani pe un credit telefonic si efectiv sa astept 48 de ore sa mi se trimita pe mail. E complet absurd. Pana vine o asemenea tampenie ma duc la chioscul din colt si reincarc de la Payzone sau Paypoint sau chiar iau sapte cartele daca vreau. Cum sa platesc un serviciu pentru care n-am siguranta ca primesc cod de reincarcare asa cum e normal in maxim o ora?

     Acu' fiecare judeca asa cum il duce capu'. Eu doar am zis, n-am dat cu paru'. 

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @