Fair Use marca wordpress.com

     "Geniile" ambulante de la wordpress.com au o politica numita "fair use" care te lasa sa publici idiotenii, chiar articole cu continut obscen, fie el doar in limbaj, ba te mai lasa sa publici si blasfemii religioase cu pretentie de pamflet, in schimb iti taie macaroana daca te reclama cineva ca ai copiat de pe un alt site.

     Pai eu ma cac in fair use-ul vostru daca asta inseamna ca mergeti pe principiul "shoot first, ask questions later". Cum sa dai curs oricarei reclamatii facuta de o jigodie si sa inchizi pur si simplu blogul? Si se mai si scuza penibil: "Only a warning should have been placed on your blog, sorry." Sorry pe dracu! Si uite asa s-a ales Crok cu blogul inchis pentru aproape o zi.

     "Publishing a full article and simply providing a backlink is not okay, as this is does not fall under "Fair Use". Regardless of the absence of a T&C page on the web site, note that this kind of activity is not allowed at WordPress.com - and the site still could claim copyright over the work. You can have the blog back, but these particular articles would need to be removed, and in the future, you need to concentrate on genuine, original content. Quoting another article in the body of one you have compose yourself, for instance, is okay."

     Adica poti prelua un articol intreg daca il "citezi" in corpul unui articol original. Cu alte cuvinte, daca preiau o stire intreaga sub forma de citat si mai trantesc asa de decor doua vorbe trei prostii, e ok. Daca o preiau integral si pun doar un link catre articolul initial, nu mai e ok. Pai cretinii de la newz.ro procedeaza exact la fel. Preiau cuvant cu cuvant stirile de pe realitatea, antena3, etc.

     Dar imi pun si alta problema. De unde stia musiu pandele ala de la wordpress.com ca in cazul lui crok nu exista un acrod de publicare? Si mai important, de cand se iau in consideratie reclamatii venite de la terti? Pai atunci oricine poate sa reclame orice. Poate sa fie o minciuna, o exagerare, un denunt calomnios, si se gaseste cate un admin sa o ia de buna.

     Am spus intotdeauna ca, oricat de inspirat esti si oricat de bine scrii, impulsul de a prelua pur si simplu un articol doar pentru ca ti s-a parut interesant fara sa pui macar o fraza de la tine, nu mi se pare ca serveste nimanui. Nu-ti exprimi nici opinia, care e insasi scopul unui blog, si mai ai si neplaceri cu adminii prea zelosi.  Dar din punctul de vedere al dreptului de proprietate intelectuala, hostul nu avea dreptul sa taie accesul la blog in acest mod. 

     Eu le propun celor de la wordpress.com sa mai aprovizioneze "magazia" cu teme, ca a inceput sa faca mucegai in timp ce pe internet se gasesc mii de teme free, si sa incerce sa se poarte realmente "fair" si cu userii, cat ii vor mai avea.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @