Motivele reale pentru care esti DHA PORC daca-ti iei iPhone

     Desigur motivul principal pentru care esti de mare porc daca-ti iei iPhone e ca ti-l iei la 16 ani din banii parintilor si nu-l folosesti decat sa freci pe el niste jocuri de imbecili pe care le poti freca bine mersi si pe oricare telefon cu android. De asemenea esti si mai de porc daca iti si schimbi iPhone-ul de fiecare data cand apare o varianta noua. Pe scurt, un telefon, in special iPhone, dar nici restul nu-s excluse, pe care dai peste 10 milioane cand tu esti un parlit de elev, te face un simplu cocalar cu figuri. 

     Dar nu astea sunt motivele reale pentru care iPhone sucks ass. Ma amuza si acum cand imi amintesc un idiot care mi-a spus "bha da Samsugiu tau e made in China, haifonu meu e made in USA". Ma rog citez dintr-o memorie pamfletata, dar asta era ideea. 

     Ei bine, da iPhone utilizeaza componente electronice de top. Insa burta lor pare sa fie fix ca a lui Bubba the Hut, avida de profit intr-un mod greu de imaginat pentru restul multinationalelor. Da' uite ca Apple isi permite. 

    Si daca vor profit de vreo 50 la suta, ca un iPhone costa pentru a fi produs cam 200 de dolari si se vinde cu peste 500, de unde taie costurile? Logic de la muncitorii care le asambleaza. Au lucrat initial cu Foxconn, care nu doar ca isi platea muncitorii cu sume mizere dar care a inregistrat o groaza de sinucideri ale acestor muncitori. Pana la urma Foxconn a fost nevoit sa creasca salariile muncitorilor datorita publicitatii negative ceea ce a facut ca Apple sa renunte la ei, mutandu-si jegul de afacere la Pegatron, noul lor partener chinez. 

      Asa ca mai lasati-ne cu made in USA. 

     Pe langa faptul ca trebuie sa fii destul de marlan sa-ti iei un telefon asamblat de cei mai prost platiti muncitori, unii din ei ajungand sa se mai si sinucida, poate ar trebui sa stii ca Apple polueaza enorm. Desi au promis ca fac pe dracu ghem cu emisiile nocive, de la 23,1 tone de gaz de sera eliberate in atmosfera in 2011, in 2012 emisiile au crescut cu 34%

     Daca mai pomenesc si de accesoriile Apple care se vand la preturi absolut obscene deja ma enervez prea mult. Acum zvonurile spun ca Apple are de gand sa foloseasca in viitor robotica la asamblare, pentru, evident, a profita si mai mult. 

sursa

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @