De ce presidency.ro ?

     Stiu, m-am trezit si eu, buna dimineata, sa descopar abia acum ca situl presedintelui Romaniei are linkul asta. Cu un astfel de presedinte si cu cei dinaintea lui, la drept vorbind, ti-e si greata sa citesti vreun comunicat de presa. Oricum iese la ore fixe si improasca venin exact ca in poanta aia cu omul zgarcit: "Nu sunati la usa, ies eu din cinci in cinci minute".

     Dar na. Stateam si ma intrebam de ce tocmai aceasta adresa. Nu doar impersonala ci englezita, ca doar politicienii nostrii stiu engleza de rup. In special Antonescu. Stiti voi, za mazar end fazar. Exista si domeniul presedentie.ro, din pacate e detinut nu se stie de cine, cineva care oricum vad ca citeaza de pe hotnews si are o figura dubioasa, cu botul imblanit ca si foarte multi dintre pupincuristii basisti. Ciudat cum atat de multi basisti au botul imblanit. Dar sa revenim ca sa ne revenim incepe sa devina mai curand o utopie.

     E, dupa parerea mea, jignitor pentru orice stat sa-si aloce pentru administratia prezidentiala un domeniu in alta limba decat cea oficiala. Si pe langa preluarea cu forta a domeniului presedentie.ro, mai existau si alte variante: presedinte.ro, administratia prezidentiala.ro, presedinteleromaniei.ro etc. Ca pana la urma, la drept vorbind, comicaraia e maxima, daca tot l-au englezit, de ce s-or m-ai fi chinuit cu ro? Luau presidency.com si stiau o treaba. Dar observ ca de fapt noi suntem orice numai romani nu prea. Ba suntem europeni, ba suntem francofili, ba suntem latini, cand ne convine suntem pro americani de cred ca unii si-ar schimba cetatenia intr-o secunda daca s-ar putea. Si asta...nu e bine. Nu e bine deloc.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @