Daca esti idiot stai acasa

     M-am dus sambata asta in trei judete din apropiere sa instalez cate un cont de mail si un cont de ftp plus programele necesare sa le acceseze. Toata treaba a fost destul de simpla, presupunand sa configurez Outlook express-ul sau Thunderbird-ul si sa instalez Filezilla care sa intre pe conturile de ftp.

     La cererea sefului, am facut si cate un proces verbal pe care donshoarele gasite la fata locului trebuiau sa il semneze ca au luat la cunostinta si li s-a aratat modul in care se utilizeaza cele doua programe. Pe langa procesul verbal, am mai conceput eu si un fisier cu instructiuni pe care l-am lasat impreuna cu datele de cont la fiecare locatie. 

     Te astepti, fireste, sa intalnesti persoane care sa se descurce mai greu cu Outlook-ul si aproape deloc cu Filezilla, drept pentru care le-am lasat numarul meu de telefon. Nu m-am asteptat insa la ceea ce a urmat.

     Luni seara am stat o ora si ceva in telefon cu doua din judete incercand sa descurc itele. Una din fete reusise sa intre in noul mail si sa descarce un tabel trimis de sef, dar nu reusea sa scrie nimic in el. Coleguta ei, care de altfel semnase procesul verbal, i-a spus ca ei nu i-a explicat si aratat nimeni nimic. Intr-un final i-am explicat cum sa descarce cea mai noua versiune de open office, mai ales ca, din spusele ei, a mai avut astfel de probleme si cu alte fisiere. 

     In al doilea caz lucrurile stau mai nasol. Voi ati auzit de Deep Freeze? Sau, ma rog, de programe asemanatoare? Se pare ca acest program, folosit in special in salile de internet, protejeaza calculatorul de orice intruziune, stergand absolut orice modificare sau instalare in momentul in care se inchide pc-ul. Nu e de mirare ca vanzatoarele de la Buzau m-au sunat sa-mi spuna ca ele nu pot intra in mail. Contul setat se stersese, nu mai zic de Filezilla care disparuse cu totul. Am avut intr-un fel noroc sa fie pe acolo un baiat care se pricepe si care m-a informat ca exista astfel de programe, altfel n-as fi inteles ce se intampla. 

     Va dati seama cum e sa te trezesti ca un idiot instaleaza asa ceva pe un calculator pe care nu e nevoie? Aia nu e nici sala de net, nici institutie publica, nici macar nu se face mare lucru pe el, are un program de scanat etichete si se lucreaza cu firefox-ul (mailul initial fiind pe yahoo). Oricum, sa stie de la mine ca e un bou si ca i-am umplut vreo trei frigidere, pentru ca eu am fost considerat ala prostu care nu stie sa faca ce trebuie iar el sta bine mersi si mai mult ca sigur ca baga si strambe. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @