Cum se cumpara cartile in romanica

dune editura nemira     Am facut eu o mare pasiune din seria Dune, o citisem deja imprumutand volumele de la biblioteca si ce ma bate pe mine gandul? Sa cumpar si seria intreaga sa o am in biblioteca s-o mai citesc si alta data.

     Tot particip la sondajele iVox si cu un voucher de acolo de 100 de puncte am obtinut o reducere de 20% pe BuyBooks.ro. Lansez comanda in ciuda avertismentelor de stoc redus de pe site la unele din titluri si ma rog la doamne doamne vorba aia sa nu imi faca figura. Ete na, ia sa vezi ciupriza. Ma suna de la BuyBooks si ma loveste cu ciuprizaaaa: prima si ultima carte nu sunt neam pe stoc si nici la altii n-au gasit. Prima e Dune, ultima e Canonicatul Dunei. I-am umplut instant frigiderul editurii si ma decid sa-i sun sa ii intreb ce lan de porumbi pazesc. Fiindca mai stim si noi cate ceva, pun chiar intrebarea cheie, incercand sa aflu daca e de fapt o problema de licenta. Raspunsul a fost afirmativ si mi s-a spus ca nu sunt mari sperante de reeditare in viitorul apropiat. Mda, soarta, zic eu, fu cruda (si in sange cu mult piper). 

     Din disperare de cauza, incep sa dau telefoane, ca na, prostu se trezeste intotdeauna la spartu' targului. Primul titlu il gasesc bineinteles la 30 lei cu tot cu transport si desigur ultima pe stoc. Pe restul de la BuyBook dau doar 76 lei (4 carti), dar dorinta de culturalizare (sau populare a rafturilor bebilioteacei) e mare. Canonicatul Dunei o gasesc cu un tag de "stoc anticariat" pe un alt site, dau si alora telefon si acum astept sa vad cine descopera Atlantida.

     Si acum stau si ma intreb, cat de bou si de dobitoc trebuie sa fii ca sa cumperi cel mai mult primul si ultimul titlu din colectie? Apai primul titlu inca se mai gaseste pe ici pe colo, cat s-o mai gasi, dar cu ultimul ce-ati avut? Ma gandesc logic, daca e sa citesti o serie, incepi cu ultima carte? Unde e logica de s-au epuizat fix prima si ultima in ritmul asta? Editura n-are in principiu nici o vina, a avut probabil un tiraj stabilit prin licenta si daca ghiorlanii cumpara carti de aiurea asta e partea a doua. Dashteptii de la Adevarul au editat si ei tot numai primul volum - Dune.

     E o ameteala si-o deshteptaciune in pioneze in tara asta de ma mir cum de-si mai amintesc unii cum se respira. Inhale-exhale, inhale-exhale....

     Millenium books fac si ei o tampenie cat capul lor de mare cu editarea seriilor Trilogia Legendelor si Trilogia Preludiului, scrise de fiul lui Herbert tot in seria Dune, de m-a durut capul si o sa ma doara si mana citindu-le, dar despre ele intr-un articol viitor.  

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @