Cum se cheama un astfel de blogger?

     Cu ocazia campaniei pentru alegeri si a alegerilor prezidentiale mi-am dat seama cata mizerie, prostie, papagalism si jigodism exista in Romania. Mi-am dat seama ca unii sunt extrem de prosti, altii sunt extrem de mizerabili si rai, sau poate ambele. Mi-am mai dat seama ca internetul si facebook-ul sunt niste medii pline de oameni platiti, extrem de ranchiunosi si bolnavi moral. In orice combinatie si forma, logic nu toti sunt platiti si nu toti sunt prosti.

     Acum ceva vreme descopeream blogul lui Sebastian Bargau. Un om, un motociclist, definit de pasiunea lui, cu mult talent la a scrie texte lungi si a acapara atentia cu opinii de mare bun simt despre suficient de multe subiecte importante atat social cat si politic. 

    Cu ocazia campaniei electorale aveam sa aflu ca omul care publica pe facebook nenumarate fotografii si postari legate de motociclete, de mancare, de excursii, de familie, s-a transformat in omul care posta injurii si jigniri aproape ora de ora la adresa psdistilor, postacilor, a lui Ponta etc. Un om care parea inteligent si tolerant, ba chiar sustinator al pluralismului de idei, s-a transformat brusc in cineva cu care nu puteai sa ai o discutie de bun simt pe tema politica a momentului daca nu erai de acord cu el. 

     Bun, ok, nu esti in stare sa concepi ca exista oameni care au suficienta minte incat sa nu fie influentati de televiziuni, esti destul de rau intentionat incat sa nu vezi ca de fapt problemele sunt cauzate de politicieni si ca legile nu sunt facute nici de rtv nici de antena3. Bun, te apuca dracii ca-ti insulta cineva satra motociclistilor. 

     Cum se cheama insa bloggerul care din dorinta de a-l ataca pe Badea pe blog scrie asta?

     "Eşti şi tu cineva doar când strigă doamna mă-ta: Cineva să ducă gunoiul afară! Iniţial te sperii, crezând că maică-ta vorbeşte cu nevastă-ta şi că e vorba despre tine, şi nu înţelegi de ce să te ducă afară. Dar apoi te prinzi şi te simţi mândru."

     Eu nu vreau sa gasesc epitete pentru astfel de oameni. Mie mi se pare ca se jigneste singur. Internetul, acum dovedit, ca totusi imbecili cu totii nu suntem, a fost influentat masiv de o sleatca de postaci. D-aia pe bune, platiti de pedelisti. Pe langa intentiile bune, opiniile absolut valabile despre o groaza de subiecte, Bargau capitalizeaza imagine atacand in acest hal pe Badea pentru simplul fapt ca in realitate Badea a pierdut intr-un meci jegos cu un campion multinational la Muai Tai si in acelasi timp bine antrenat in kempo. A pierdut fiindca nu a practicat acest sport, golanesc judecand dupa genul de lovituri, si dupa ce in repriza a doua a primit un sut cu multa ura dat in spinare care l-a facut sa renunte. Da, Badea infrant de un campion sportiv in lupte care ii dadea cu o ura groteasca. 

     Da poate nu s-a inteles unde e problema si nu e prima data cand se exprima in felul asta. Cum sa scrii asa ceva?  "Eşti şi tu cineva doar când strigă doamna mă-ta: Cineva să ducă gunoiul afară!"

     Mi-e mila de talentul real al lui Bargau care se injoseste scriind astfel de mizerii. Ataca dom'le antenele pana iti cade paru, ataca-l pe Badea, da' iarta-ma daca cineva cu bun simt considera ca injurand sau folosind expresii cu trimitere la mama cuiva e o metoda morala de a critica pe cineva inseamna ca s-a dus dracului tot. 

     Oare cine, acum mai multi ani de zile cand scria golaneste pe blog si acum ar vrea ca toti sa ne facem ca era pixelul albastru, a folosit aceeasi expresie tot intr-un atac adresat lui Badea? Domnu zoso, desigur. Apai nu stiu, o fi vreun trend involutiv ceva...

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @