Creativitatea in greva

 

     Va povesteam acum cateva zile de lipsa creativilor in domeniul designului cartilor de joc. Printre picaturi am reusit sa gasesc un set de carti de joc redesenat in intregime de la Copag, dar despre ele intr-un articol viitor in care va voi dezvalui si un site de unde puteti cumpara replici ale unor seturi de carti de joc absolut deosebite.

 

     Sunt insa in ultima vreme si alte domenii unde a aparul plictiseala. Un exemplu ar fi skinurile pentru winamp. Daca acum ceva vreme paginile sitului oficial winamp si 1001skins erau asaltate cu diverse creatii, acum bate vantul. Ultimele skinuri adaugate pe winamp.com sunt fie hilare fie oribile, foarte putine avand reala valoare, iar pe 1001skins se pare ca ultimul skin a fost adaugat in decembrie 2010. Mi-a parut bine ca in domeniu s-a remarcat Daniel Sioneanu, un roman autor al catorva skinuri de winamp deosebite, dar dupa cum mi-a declarat si el, lipsa de timp l-a impiedicat in ultima vreme sa se mai ocupe serios de asta.

     Creativii de skinuri de b2evolution s-au lasat si ei pe tanjeala, se pare ca pe foarte putini ii mai intereseaza aspectul unui blog pe o astfel de platforma multi blogging. Desi e vorba de cod css, evident nu gasesti pe nimeni sa se priceapa suficient cat sa-ti codeze o tema. Cei care isi anunta pompos pe site sau pe messenger abilitatile de a coda teme wordpress sunt doar gadilatori de cod css, pentru ca, scuzata sa-mi fie posibila agresivitate, orice om cu o minima inteligenta stie sa schimbe un header in css, culorile, fontul si alte elemente destul de simple ale unui blog. Luati la bani marunti si "amenintati" cu plata pentru o tema b2evolution, toti acesti "coderi" au dat inapoi.

     Concluzionez ca skinerii in general s-au plictisit de moarte. Zilele trecute rasfoiam paginile cu skinuri pentru Opera si Firefox. Bate vantul frunza in dunga si pe acolo. Pagina cu teme pentru Chrome este deocamdata un dezastru, sunt aproape toate ca de gradinita. 

     Designerii de la Apple ori n-au existat niciodata ori au decedat intre timp. Chiar Perfu comenta noul iPhone ca fiind oribil si trebuie sa fiu de acord. De cand am vazut acest telefon minune aparand pe piata cu niste dimensiuni si aspect de caramiduta, n-am vazut absolut nici o schimbare notabila a designului. A ramas aceeasi caramiduta patrata poate doar mai subtire. Nici aparitia tabletelor n-a adus nimic inovator in design, fiind la fel de patrate si anoste. "Bine bine", o sa-mi aud vorbe, " dar amice esti idiot , doar n-o sa faca cineva telefoane triunghiulare". Evident ca nu, dar un pic de shaping se poate fara probleme. Atat HTC, Nokia cat si Samsung o fac cu mare impact, ei bine celor de la Apple le-a crapat inspiratia.

     Interfata admin a wordpress nu se schimba nici ea decat probabil cu politia. Aspectul anost si inghesuit care imi face greata si de care nimeni nu se ocupa e depasit de sutele de teme care inca sunt create pentru aceasta platforma, un fel de forma bate continutul. La un moment dat se vorbise de un update al interfetei admin dar din pacate rezultatul aducea aceeasi inghesuiala cu doar o relativa functionalitate in plus.

     Televiziunile se imita intre ele, masinile sport sau de familie se imita si ele inter-brand, eventual doar conceptele sunt mai deosebite si stim toti ce se alege de concepte, mobilierul de larg consum e si el de vreo doi ani in impas, sa fie de la criza? de la lipsa de timp? Poate ca e doar plictiseala de unele domenii. Unele domenii asteapta cu siguranta aparitia unor noi materiale gen plastotel, un aliaj intalnit deocamdata doar prin literatura sf. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @