Cele mai penibile personaje in 2009

     Unii au reusit sa fie penibili pe tot parcursul anului, o performanta expusa public, intocmai ca niste veritabili exhibitionisti, pe la diversele emisiuni tv. Altii si-au gasit anumite momente "prielnice", ba chiar asistate de mii de oameni, in care au dovedit din plin ca au tot ce le trebuie pentru a intra in acest club.

     Cred ca pe locul 1 in orice top al momentelor penibile si jenante din 2009 se plaseaza cu succes topaiala lui Geoana de la terminarea celui de-al doilea scrutin. Cum asta n-a fost de ajuns, la cateva momente a inceput sa o dea in melodrama, lipsind foarte putin sa multumeasca si femeii de serviciu de la sediul de partid. Cutremurul din Vrancea din acea seara n-o fi fost intamplator.

     Un alt personaj mioritic, de altfel savuros si haios, a tinut sa faca si el o demonstratie de forta. E vorba, bineinteles de Badea si clipul lui penibil cu penele de pe fund. Fake sau nu, clipul l-a facut tinta unor aprecieri nu tocmai magulitoare.

     Tot legat de Mirciulica fara frica, avem de aceasta data doua nominalizari jenante in cadrul galei 10 pentru Romania. Badea a fost chipurile printre cei mai buni ziaristi dar si analisti politici ai anului. Cristian Tudor Popescu a blamat chiar pe scena aceasta judecata proasta de valoare, spunand ca este ciudat cum de unii sunt nominalizati si apreciati ca aflandu-se printre cei mai buni jurnalisti si analisti, ei nefiind nici una nici alta, mentionand apoi ca se refera chiar la Mirciulica. 

     In muzica am avut personaje penibile din plin. Tigano-manelarii au trecut in plan secund lasandu-i pe altii sa se "afirme" Uite asa am avut-o pe INNA, care a rupt gura targului cu o muzica jenanta venita parca din 1900 toamna, pe Similea, bagata pe gat cu forta de mai tanarul Raul, pe pipitele imbalsamate de la Bambi care au fost prezente la o multitudine de televiziuni imbracate parca pentru bal si spoite cu tone de mascara basca genele false, pe Fuego care a continuat sa ne zgarie auzul cu melodii de telenovela lacrimogena si lista poate continua cu restul nulitatilor din asa zisa industrie muzicala romaneasca.

     Dupa ce a provocat un adevarat scandal si o avalansa de reactii mediatice si de public, atunci cand a dat-o afara din emisiune pe Monicuta, Buzuka a fost chiar penibila incercand sa reitereze episodul cu niste personaje de care nici nu am auzit, intr-una din editiile primei ei emisiuni de la OTV. Cum audienta emisiunii "hit rock bottom" cum spun americanii, Diaconescu i-a daruit alta, care a forat mai adanc in subsol. In aceeasi ordine de idei, ma uit cu stupoare la postul in cauza pentru a vedea niste reluari din aceasta noua emisiune, si pentru a constata ca manuta operatorului adevar graieste. Pe ecran scria mare "best off". Intr-adevar, la o asa emisiune, cel mai bine lovesti cu putere butonul off al telecomenzii.

     Oreste este si el un membru marcant al clubului penibililor, continuand sa ne uimeasca cu transformarea sa din weather man intr-un mare ezoteric. Este chiar distractiv sa vezi un fost umorist, cu o figura nu tocmai serioasa, care incearca sa faca pe misticul.

     Un al penibil in afirmare este juniorul Prigoana, o mare figura, mai ales la propriu, cu un nume care demonstreaza ca nici taica-su nu are toate doagele acasa, si care catindeaza pentru un loc prin parlament. Domnisorul Prigoana, cu buzele lui glossy, uita ca in primele sale aparitii tv parea chiar oligofren. Nici nu ma mira, din moment ce a petrecut destul timp prin America, land of all nuts and opportunities. 

     Cristian Gava ar fi inca un "mare mistic". Un copil durduliu cu talente poetice apare pe la televiziune si incepe sa abereze verzi si uscate despre dumnezeu, cu un ton superior si apasat. Dupa un timp, fiind invitat pe la o sumedenie de emisiuni, incepe sa-si dea cu parerea despre orice. Acum, precocele cu par pe piept are propria emisiune si se pretinde cel mai corect analist dupa 20 de ani de minciuna. Il puteti vedea in toata splendoarea pe Vox News, putin mai matur, un pic mai slab si incercand sa-l imite pe Radu Moraru. 

     Nu am uitat de aparitiile absolut jenante ale justitiarului Lazarus care s-a certat ca o muiere in direct cu Magda iar dupa ce a plecat din OTV a reusit performanta sa realizeze niste emisiuni de scandal mai penibile decat ale lui Diaconescu. 

     Din tagma bagatorilor de seama il avem si pe Bogdan Draghici, acest luptator neinfricat pentru drepturile tatilor. Pana si Madalin Ionescu l-a pus la punct intr-o emisiune recenta si n-a fost singurul. Din pacate, trebuie sa fiu de acord cu Einstein care spunea “Sunt doar doua lucruri infinite, universul si prostia umana, insa asupra primului aspect nu sunt asa de sigur!” 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @