Cel mai bun serviciu de sharing

     Mi-am stors nervii cateva zile bune sa gasesc cele mai interesante DAR si functionale butoane de share. Cred ca am incercat in total vreo...dracu mai stie cate am incercat? Vreo 6 sau 7 servicii de social sharing. 

     Am incercat atat de multe fiindca nu scriu pe platforma wordpress si atunci sunt nevoit sa optez pentru versiunea html sau general website a acestor servicii. Am inceput cu primele doua care apar in urma cautarii pe google, sharethis si addthis si am continuat cu inca alte cateva printre care si shareaholic. Probabil ca atat timp cat acestea pot fi integrate pe wordpress sub forma unui plugin, totul e ok, insa cand e vorba de a insera un cod html intr-un alt fel de website, lucrurile se schimba. 

     Am constatat ca unele functioneaza doar partial. Butoanele facebook, twitter si google plus mi-au mers de exemplu fara probleme in timp ce linkedin si stumbleupon nu vroiau defel. Dintre addthis si sharethis am observat ca sharethis merge cel mai bine. Shareaholic insa n-a mers absolut deloc. E pacat fiindca e singurul care functioneaza cu ferestre pop-up. In loc sa deschida un nou browser tab, butoanele shareaholic deschid un pop-up window. Din nefericire toate butoanele refuza sa preia linkurile individuale si dau share doar la url-ul si titlul blogului chiar daca vizualizez articolele individual.  

     Pana la urma am ajuns la filament.io care ofera butoanele numite "flare". Modul de implementare este extrem de atractiv, exista un singur cod care se aseaza inaintea tagului "body" iar din interfata sitului se pot customiza nu doar aceste butoane ci si alte servicii cum ar fi mail chimp si general code drop. Butoanele pot fi facute sa apara in mai multe locuri simultan insa am descoperit doua hibe. Sidebar-ul ar trebui sa apara in momentul in care dai scroll si ajungi la partea de comentarii, din pacate dispare daca continui sa dau scroll sau apare prea sus daca sunt mai multe comentarii si nu mai am acces la toate butoanele. Din fericire pot opta si pentru o bara cu butoane care sa apara sub continut, adica sub articol, singura chestie e ca bara apare la fiecare comentariu in parte ceea ce poate da un aspect obositor. INSA toate butoanele merg asa ca am mutat butoanele flare in pagina "Despre mine". Le puteti vedea acolo. 

     Intr-un final am gasit optiunea perfecta pentru blogul principal. Sharexy.com. Implementare super usoara, toate butoanele merg si in plus unele dintre ele deschid ferestre pop-up, aveti posibilitatea de a alege intre cateva seturi de butoane foarte frumos ilustrate ba chiar puteti adauga propriul vostru set daca va pricepeti la graphic design. Dupa cum puteti observa eu am optat pentru setul cu forma de stea insa pe site exista de exemplu si un set ultramodern monocrom pentru cei mai pretentiosi sau mai exact pentru adeptii web 2.0. 

Comments are closed for this post.