Ce casti ne cumparam?

     Din ce in ce mai multe persoane asculta muzica la  castile mp3 sau mp4 playerelor si cauta sa achizitioneze un player care sa ii ofere un sunet cat mai clar si mai performant. Sunt multe playere pe piata, dintre ele remarcandu-se Ipod-urile ca fiind latest generation gadgets. N-am sa va vorbesc despre Ipod pentru ca sincer nu mi s-a parut a fi cu nimic deosebit la capitolul sunet. De altfel puteti achizitiona cel mai banal mp3 player, daca il veti dota cu niste casti potrivite va reda sunetul exceptional de bine.

      In materie de playere si casti recomand fara nici o ezitare marca Philips. Aceasta prezinta doua caracteristici. Prima si cea mai importanta este faptul ca nu poti da oricat de tare vrei. Chiar si la maxim, playerele si castile Philips nu vor depasi anumite valori ceea ce iti va proteja auzul. O alta caracteristica este sunetul, fapt pentru care am si ales sa imi cumpar un mp3 player Philips acum vreo 2 ani. Am ales modelul cel mai ieftin pentru ca nu dispuneam de multi bani, model dotat cu o pereche de casti obisnuite care se auzeau destul de bine dar nu suficient pentru gustul meu. Initial am folosit o pereche de casti Aiwa, cu un design si o redare a sunetului exceptionala. De fapt designul castilor era cel care facea diferenta. Castile acelea au avut insa un accident si am fost nevoit sa cumpar o alta pereche. Asa ca m-am orientat tot catre Philips, alegand cel mai nou design in materie de casti si anume tipul in-ear

     As vrea sa nu trec foarte usor peste acest aspect, al designului. Nu intotdeauna niste casti de marca se vor auzi bine. Motivele vin de foarte multe ori din modul in care ele sunt concepute. Am intalnit de exemplu casti extrem de bune A4tech care nu se aud bine din simplul motiv ca nu stau bine pe ureche. Castile pe care le avusesem anterior, marca Aiwa, intrau in ureche si stateau cu difuzorul lipit de unul din peretii urechii. Acest lucru facea ca basul sa se auda mult mai intens desi castile nu erau foarte performante in acest sens.

     Modelul Philips pe care il puteti vedea si in fotografie se inscrie in noua generatie de casti, cu un design similar aparatelor auditive. Nu au un difuzor mare, dar pavilionul lor din cauciuc sau silicon obtureaza aproape perfect, cantitatea de sunete ce poate patrunde din exterior fiind foarte mica. Ceea ce e mai important e ca se comporta similar unei palnii de difuzor, distribuind intr-un mod inovator sunetele in timpan si facand ca basul sa se auda mult mai puternic decat s-ar auzi cu niste casti obisnuite. (Philips este foarte cunoscut pentru inovatiile in acest domeniu, cel mai cunoscut fiind faimosul Dynamic Bass boost, care depaseste calitativ inovatia similara de la Sony)

     Va amintiti ce am spus la inceput? Castile fac diferenta chiar si pentru cel mai banal player. Este si motivul pentru care multe marci de telefoane mobile, printre care si Sony Erricson include casti in-ear in pachetul telefonului. Cu alte cuvinte nu e musai sa dati bani multi pe un mp4 player care are astfel de casti incluse in pachet. Mai bine cumparati o pereche Philips si le atasati oricarui player si nu veti regreta.

     Recomandarea mea - Philips in ear SHE9500

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @