Carnati cu cuie? Va fi si mai rau!

     Am vazut, din nefericire, un caine pe strada, pe o zona verde in apropierea unui magazin, murind de la otrava. Asta a fost acum multi, multi ani de zile. Nu sufar cainii, nu imi plac, nu neg treaba asta insa vazand animalul ala chinuindu-se mi-au dat lacrimile.

     Acum cateva zile am auzit la televizor o stire cum ca intr-un parc din Bucuresti s-au gasit carnati cu cuie destinati cainilor fara stapan. Aceste gesturi s-au inmultit in ultimii ani pentru ca oamenii nu mai suporta, nu se simt in siguranta si nu-si simt copii in siguranta. Evident ca nici un gest menit sa omoare un animal in chinuri, indiferent de motiv, nu este unul uman. 

     Fie ca ne place sau nu sa auzim asta, cainii sunt animalele de companie care sunt considerate cele mai loiale omului, care ajuta omul cel mai mult, in fine, cei mai buni prieteni ai omului, insa cainii au ucis, ucid si vor mai ucide oameni. Ba chiar foarte multi caini isi ucid proprii stapani. As vrea sa vad un iubitor de animale mergand noaptea intr-o zona in care exista o haita de caini, pentru ca noaptea ei se aduna in haite, si sa-mi explice, dupa ce foarte probabil va ajunge la spital, cum e cu "ei ataca doar oamenii rai" sau "cainii nu te ataca daca nu simt ca ti-e frica".  

     Autoritatile DAR si multi dintre iubitorii de animale isi bat joc de noi in ultimii ani. Multi dintre iubitorii de animale au inteles ca exista tot felul de legi comunitare si ca atat timp cat urla ca niste bezmetici pot face absolut orice cu vietile celorlalti. Autoritatile au inteles si ele ca pierd voturi in momentul in care ar dori, daca doresc, sa rezolve problema, si atunci isi bat joc si mai rau de noi. 

     Cand eram mic tin minte ca mergeam cu mama sau bunica in parcul din oras si haladuiam ore intregi pe toti coclaurii prin toate tufisurile, pe dupa toti copacii, fiind un parc cu vegetatie luxurianta. Puteai sta in zonele verzi fara sa-ti fie teama ca iese vreun caine de dupa vreun tufis si latra sau te ataca. Acum vreo 8 ani de zile si mai bine strabateam orasul la 2 noaptea fara sa-mi fie prea mare teama si fiind latrat de niste caini de foarte putine ori. 

     Acum imi e teama sa ies din bloc la 11 noaptea. 

    N-as putea sa pun cuie in carnati sau otrava in chiftele sa scap de vreun caine. Dar ganditi-va sincer. Ce va alege un parinte intre caini si copilul sau?

    Mesaj pentru iubitorii de animale.

- e frumos sa tii un animal, in speta un caine. Tine-l la tine in casa, la tine in curte, la tine in pat. Dreseaza-l, plimba-l in lesa pe strada daca e un caine de talie mare. Curata-i cacatul de pe trotuar daca nu te consideri un porc nenorocit. 

- tineti caini pe langa bloc daca e musai atat timp cat nu sunt o rasa agresiva. Castrati-i pentru ca strada nu e puericultura canina. Hraniti-i cum trebuie ca sa nu atace de foame. Ingraditi-i sau faceti-le custi pentru ca vecinii sa-si poata lasa copii sa se joace, nu sa si-i tina de frica in caza pentru ca tu esti un imbecil jegos care sta in casa relaxat dar aciueaza un caine dement in preajma blocului.

- lasati-ne dracu' sa respiram mai oameni buni. Nu vedeti ca sunt muscati mii de oameni, nu vedeti ca au omorat copii? Daca esti isteric, psihopat, antisocial si-ti urasti semenii dar iubesti cainii, du-te omule sa te tratezi nu pune in pericol pe altii prin actiunile tale

     Si in fine un mesaj pentru autoritati: Sunteti absolut criminali. Nu va faceti treaba sub nici o forma acceptand situatia asta dezastruoasa si apoi plangandu-va cand oamenii sunt raniti sau mai rau, omorati. Sictir!

      Va fi mai rau. Oamenii nu mai suporta. Oamenii vor sa-si stie copii in siguranta, sa se stie si pe ei in siguranta. Nu putem trai cu amenintarea unei muscaturi sau atac in haita. Nu se mai poate. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @