Cainii de diamant

     M-am gandit ca n-ar strica sa va recomand cate un volum bun din cele pe care le citesc in ultima vreme. 

     Mi-am achizitionat anul trecut destul de multe carti de la Nemira si acum le citesc pe indelete si vreau sa vi le recomand si voua fiindca sunt absolut deosebite. 

     Cainii de diamant, de Alastair Reynolds este un science fiction horror care captiveaza cu siguranta orice impatimit al genului. Imi place sa descopar autori care infatiseaza scenarii atipice, idei inovatoare, o actiune care nu isi concentreaza resursele pe aceleasi stereotipuri sf legate de roboti sau nelipsitele nave spatiale, iar Alastair Reynolds a fost o descoperire extrem de binevenita. 

     Protagonistii nuvelei sunt atrasi intr-un joc extrem de periculos, practic mortal, in care vor incerca sa dezlege enigmele unui turn sangeros aflat pe o planeta indepartata si care se comporta ca un fel de puzzle ce poate fi rezolvat numai de niste buni cunoscatori ai matematicii. Pedepsele pentru greselile membrilor expeditiei sunt atroce si mortale iar deznodamantul nu este tocmai unul la care sa te astepti. 

     Actiunea desfasurata aproape in ritmului unui thriller merita toata atentia unui pasionat de science fiction ca mine. Ma pregatesc sa citesc si "Zile pe turcoaz" de acelasi autor, ambele nuvele fiind publicate in acelasi volum de Nemira in colectia Nautilus. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @